EkolojiManşet

Muğla’nın ekolojik yıkımı: Vatandaş CHP’li belediyelere tepkili

0

Muğla’da CHP’li ilçe belediyelerinin yapı/inşaat ruhsatı verdiği ekolojik yıkım projeleri bölge halkından büyük tepki çekiyor.

Menteşe Belediyesi önünde toplanan yurttaşlar, verilen ruhsatların iptal edilmesi için çağrı yaparken, CHP Genel Merkezi’ne de ruhsatları veren belediyelere müdahale çağrısında bulundu.

‣Otuz yıllık bir doğa mücadelesi: Muğla’da çimento fabrikası istemiyoruz

‘Muğla’mıza kıymayın!’

Belediye yetkililerine seslenen Muğlalılar, “Halk sizleri Muğla’nın taşını, toprağını, doğasını korumanız ve Muğla halkını sağlıklı bir çevrede yaşatmanız için seçti. Bu yaptığınız zulüm yeter artık. Hem çimento yıkım projesinin yapı ruhsatını, hem Marmaris Belediyesi’nin verdiği Marmaris Milli Parkı’nı yok eden Sinpaş yapı ruhsatlarını, hem de Milas’ta Bargilya Tuzla Sulak Alanı’nın dibine yapılmak istenen tatil köyü için Milas Belediyesi’nin verdiği yapı ruhsatını iptal edin. Muğla’mıza kıymayın, sahip çıkın” ifadelerini kullandılar.

‣Muğla’nın göbeğinde çimento fabrikası: Geri dönülmez zararlar verecek

‘Buraya Çimento Tesisi Yapılırsa, CHP’liler Akbelen’e nasıl gidecek?

K2 TV Yayın Yönetmeni Barış Tınay’ın hazırlayıp sunduğu Yeşil Oda programına konuk olan Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe gönüllülerinden Haluk Özsoy, bölge halkının ruhsat verilen entegre çimento tesisi projesine yönelik tepkilerini anlattı:

‘CHP Genel Merkezi’nden alınmış olan talimat, neden yerine getirilmiyor?’

Çimento tesisinin kurulacağı alanın Menteşe yerleşim alanının iki katı büyüklüğünde olduğunu ve bölgenin tamamen ormanlık alandan meydana geldiğini belirten Özsoy, “Bizler sadece bize verilmiş olan sözlerin tutulmasını istiyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü aramış ve amasız, fakatsız ruhsatı iptal etmesini söylemiş. Bunu net olarak biliyoruz. Peki, CHP Genel Merkezi’nden alınmış olan talimat, neden yerine getirilmiyor? Ne bekleniyor, altında ne var, kimlerle hangi pazarlıklar var?” dedi.

‣Muğla’daki çimento fabrikasına ruhsat tepkisi sürüyor

‘Fabrika kurulursa çocuklarımız erken ölecek’

CHP’nin çimento tesisi projesini engellemesi gerektiğini belirten Özsoy, “Bu insanlar hayatları için mücadele ediyor, yaşam mücadelesi veriyor. Köylerini, ormanlarını, derelerini, tüm yaşam alanlarını kaybedecekler. Oraya çimento tesisi kurulursa burada kimse yaşayamayacak, çocuklarımız erken ölecek… Yılmamızı mı bekliyorsunuz? Yaşam mücadelesi veren insan hiç geri adım atar mı? Artık iş kurumsala gidiyor. Buraya çimento tesisi yapılırsa, CHP’liler yarın Akbelen’e, Karadeniz’de bir HES protestosuna nasıl gidecek? Hiç mi utanmayacaklar?” diye sordu.

‣Muğla’da çimento fabrikasına karşı doğa nöbeti

“Milas da, Marmaris de, Deştin de, Akbelen de artık Muğla için tek bir yerdir” diyen Özsoy, Muğla’daki ekoloji aktivistleri ve örgütleri olarak artık birlikte hareket etmeye karar verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

 “Biz Muğla’yı toptan olarak savunmaya karar verdik. Birimizi yapılmış bir hata, hepimize yapılmış sayılacak. CHP bu meseleyi halletmezse, Türkiye’deki ekoloji meselelerinin hiçbirinde yer bulamayacaktır. Buradan bir kez daha Menteşe Belediyesi’ne bu ruhsatı iptal etmesi çağrısını yapıyorum. Emin olun bizler onların olduğu her yerde olacağız, her fırsatta da tepkimizi dile getireceğiz.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.