Doğa MücadelesiManşet

Marmarisliler görüntülerle kanıtladı: Belediye ve Sinpaş’ın ‘sürmüyor’ dediği inşaat sürüyor

0

MUĞLA – Marmaris Kızılbük Koyu‘nda mahkeme kararına rağmen Milli Park alanı işgal edilerek süren Sinpaş GYO projesi inşaatında nöbet tutan Marmaris Kent Konseyi üyeleri, mühürlenen alanda inşaatın sürdüğü görüntüleri paylaştı.

Görüntüler, dün Marmaris Belediye Başkanlığı ve Sinpaş/Kızılbük GYO tarafından yapılan ‘ inşaatta tüm faaliyetlerin durduğu, aksi bilgilendirmelerin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu’ iddiasını çürütüyor.

Sinpaş GYO’nun doğal sit alanındaki otel ve konut projesine verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı, 4 Ağustos’ta mahkeme tarafından iptal edilmişti. Kararın iptalinin ardından mühürlenen inşaat alanında çalışmaların sürdüğünü gören ve görüntüleri paylaşan Marmaris Kent Konseyi bunun üzerine nöbet tutmaya başlamış ve bir haftada iki kez gözaltına alınmışlardı.

Vatandaşlar ve Konsey üyeleri tarafından kaydedilen videoların paylaşıldığı açıklamada şöyle denildi:

“Mücadelemizin her aşamasında bilgi ve belge olmadan hiçbir paylaşım yapmadık. Dün farklı noktalardan elde ettiğimiz inşaat faaliyeti görüntüleriyle, duygusal yakınlık içerisindeki belediye ile firmanın yanıltıcı beyanlarda bulunmayı alışkanlık haline getirdiğini bir kez daha görmüş olduk. Firmanın yanıltıcı açıklamalarını parasal çıkarı olması nedeniyle anlamak mümkün ancak kamusal görev yapan Marmaris Belediyesi’nin gerçekleri görmemek için yukarıya bakmasını, hakikatı tahrif etmesini kamu vicdanında affetmek mümkün değil.

Açıklamada video görüntülerinin bizzat kentini korumaya çalışan Marmarislilerin olağanüstü gayreti ile elde edildiğinin ve manipülatif açıklamaları kadük hale getirdiğinin altı çizildi.

Açıklamaların aksine inşaat, mühürleme işleminden beri durmamıştır.

Bu gerçeğe karşın ne belediye ne de kolluk kuvvetleri bir tek tutanak tutmamıştır.

Şirket himaye altına, Marmarisliler gözaltına alındı

Firma, mahkeme kararının ardından önce Milli Park kapısıyla inşaata dair dokunulmazlık elde etmiş, dilekçe ve nöbete başlayan vatandaşların baskıları sonucu kapı kontrolü Sinpaş’ın elinden alınmış; sonra ise emniyet güçleri set çekmiş ve nöbetteki vatandaşlar beş günde iki kez gözaltına alınarak alandan uzaklaştırılmıştı.

İkinci gözaltı, Marmaris Kent Konseyi’nin gece yarısı alana giren beton mikserinin görüntülerini paylaşmasının ardından gelmişti.

Vatandaşlar bu hafta, inşaatı yürüten firma yetkilileri ve görevi kötüye kullanan ve suça göz yuman kamu perosneli hakkında suç duyursunda bulundu.

Sinpaş ve Kızılbük GYO’nun Marmaris Kent Konseyi üyesi Halime Şaman‘a ‘haksız rekabet’ gerekçesiyle açtığı 300 bin liralık tazminat davası ise hala sürüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.