Spor

Liverpool nihayet satıldı

0

Liverpool’un Amerikalı NESV şirketine satışı uzun süren hukuk mücadelesinin ardından tamamlandı.

Satış, Liverpool’un eski sahipleri Tom Hicks ve George Gilett’in kulübün el değiştirmesine engel olan ABD’deki ihtiyati tedbir kararını kaldırmasıyla mümkün oldu.

Hicks ve Gilette ihtiyati tedbir kararını, NESV’ye satışın önünü açmak için değil, ellerindeki hisseleri takımın ortaklarından Amerikalı yatırım fonu Mill Financial’a devredebilmek için kaldırdı.

300 milyon sterlinlik satışın tamamlanmasıyla Liverpool Royal Bank of Scotland’a olan ve bugün vadesi dolan 237 milyon sterlinlik borcunu ödeyebilecek hale geldi.

Borcun ödenmesiyle Liverpool’un kayyuma devredilmesi ve dokuz puanının silinmesi tehdidi ortadan kalkacak.

Kulubün kontrolu de Boston Red Sox Beyzbol takımının da sahibi olan NESV şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı John W. Henry’ye geçti.

Liverpool’un beş üyeli yönetim kurulunda üç üye satışa destek vermiş, ancak 300 milyon sterlini az bulan Hicks ve Gilett yönetim kurulunu değiştirmeye çalışmışlardı.

Ancak İngiltere yüksek mahkemesi Hicks ve Gilett’in bunu yapmaya yetkileri olmadığına karar vermişti.

Tazminat davası

Londra’daki duruşma sırasında, mahkeme binası önünde toplanan 100 kadar Liverpool taraftarı Hick ve Gilette aleyhine sloganlar atmış ve NESV’ye satışa destek veren kulüp başkanı Martin Broughton’a destek vermişti.

İkili, İngiltere’de aleyhlerine çıkan kararın ardından ABD’deki bir mahkemeden satışı engelleyen bir ihtiyati tedbir kararı çıkarmıştı.

Ancak hukuk mücadelesini kaybeden Hicks ve Gilett, 1 milyar sterlinlik bir tazminat davası açacaklarını duyurdular.

Liverpool’un bir diğer talibi Singapurlu işadamı Peter Lim dün 320 milyon sterlinlik teklifini geri çekmişti.

Bu Pazar günü ezeli rakibi Everton’la deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Liverpool, bu sezon yedi maçta sadece altı puan kazanabildi. (BBC)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.