Manşetİklim KriziSpor

Premier Lig kulüpleri ne kadar çevreci?

0

BBC Sport, 20 Premier Lig kulübünün sürdürülebilir bir yaşam için enerji verimliliği, atık yönetimi, düşük karbonlu gıda ve su verimliliği gibi çeşitli başlıklarda neler yaptığını ele aldı.

Arsenal Kulübü, 8 kategorinin tamamından geçer not alarak, listenin başında yer alıyor. 2017’de yenilenebilir elektriğe geçiş yapılan Emirates Stadyumu’nda 90 dakikalık bir maç için, çalıştırılabilir bir depolama sistemiyle 7 milyon kilo karbondioksit tasarrufu elde edildi. Sürdürülebilir ulaşımda da testi başarıyla geçmeyi başaran Londra kulübü, metro, tren, bisiklet ve otobüs altyapısıyla taraftarlara stat ulaşımı için yeterli hizmeti sağlıyor.

Norwich’in evi The Carrow Road’daki saha sulama teknolojisi ile kullanılan su geri dönüştürülüyor. Liverpool ise The Anfield’da tek kullanımlık plastik gıda ambalajı yerine geri dönüştürülebilir palmiye yaprağı ve mısırdan yapılmış ürünleri tercih ediyor.

Araştırma verilerini yayımlayan Sport Possitive Summit’in CEO’su Claire Poole sürdürülebilirlik tablosunu daha fazla teşvik yaratmak için paylaştıklarını belirtirken, “Çevreye olan etkimizi azaltmak konusunda hepimiz bir yolculuğa çıktık ve bu girişimler hakkında farkındalığa futbol ve diğer spor dallarının yardımcı olacağını umuyoruz” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.