İnsan HaklarıLGBTİ+Manşet

LGBTİ+’lara karşı nefret bu kez de Konya’da yürütüldü

0

LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık haklarına karşı “aile” buluşması adı altında Eylül ayında İstanbul’da başlayan organizasyonlar sürüyor. LGBTİ+’ların var olma ve hayat hakkını hedef alan ve “ailenin korunması” adı altında düzenlenen yürüyüşler, İstanbul ve Urfa’nın ardından hafta sonu (22 Ekim) Konya ile devam etti. “LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü” mottosuyla yapılan yürüyüşe AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Konya Milletvekili de katıldı.

Kaos GL‘den Ali Erol‘un aktardığına göre; Konya’da “Büyük Aile Yürüyüşü” adı altında gerçekleştirilen organizasyona davet, “GüçlüAileGüçlüToplum” etiketi ve “LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü” mottosuyla “Konya Sivil Toplum (STK) Kuruluşları” Platformu’ndan geldi.

Başörtüsü ve aile yapısı diyen Erdoğan’ın asıl hedefi: Topluma LGBT’yi soktular
Bakan Yanık’tan LGBTİ+ düşmanı eyleme önce ‘Nefret söylemi’, sonra ‘normalleştirmiyoruz’ açıklaması
İstanbul Valiliği izni ve RTÜK’ün desteğiyle LGBTİ+’lara yönelik nefret yürüyüşü!
‘Aile’ öne sürülerek yaygınlaştırılan LGBTİ+ nefreti bu kez Urfa’da yürüdü
Şiddete maruz kalan LGBTİ+ ve kadınlar, yaşam mücadelesi veriyor

Kaynak: Kaos GL

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Önder Kutlu, yürüyüş öncesinde, “ciddi derece tehdit altında olduğumuza inanıyoruz, inançlarımız gereği yapıyoruz, bizlere dayatmalar yapılıyor” açıklaması yaptı.

AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun eşliğinde yapılan “LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü”ne katılanlar “aileme dokunma”, “tekbir” ve “müslüman uyuma, ailene sahip çık” sloganları atarak Kılıçarslan Meydanı’ndan Kayalıpark’a doğru yürüdüler.

Yürüyüşe “belediye başkanı olarak” katıldığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabında, fotoğraflarla birlikte,  “Hem belediye başkanı hem de bu şehirde yaşayan bir Konyalı olarak ‘LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü‘ne katıldım. Küresel dayatmalara karşı Konya’mızın duruşu her zaman nettir, bellidir” sözlerini paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yürüyüşe katılan AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, sosyal medya hesabında, gene fotoğraflarla birlikte, “İnsanlık onuru ve ahlakını tehdit eden LGBT Dayatmasına karşı büyük aile yürüyüşümüzü gerçekleştirdik” paylaşımı yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ise “Aile kurumunu korumak hepimizin görevi. LGBT sapkınlığına karşı ailenin yanında olmak için STK’larımızın öncülüğünde düzenlenen Büyük Aile Yürüyüşü” paylaşımıyla, “Haydi Konya, hep birlikte ailecek BüyükAileYürüyüşü’ne!” çağrısı paylaştı.

AKP Karatay İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından, yürüyüşten fotoğraflarla birlikte, “Konya Bugün ailemiz için tek ses oldu. LGBT sapkınlığına karşı ailenin yanında olmak için STKlarımızın öncülüğünde düzenlenen Büyük Aile Yürüyüşü’ne katılım sağladık. Aile mefhumunu korumak en asli görevimizdir” paylaşımı yapıldı.

Hizmet-İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci, “Neslimizi ifsad edecek tüm çalışmaların karşında olduğumuzu haykırdık”; Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin, “İstanbul Sözleşmesi’ni tarihin çöplüğüne atan bu millet, LGBT dayatmalarına karşı da direnecektir” daveti ve yürüyüşün ardından, “Yeni dünya düzeninin insanının yeni kimliğini kabullenmesinde en önemli engel hafıza üreten, bağlılık üreten aile, vatan, din gibi kutsiyetin tasfiyesidir. Dün yaptığımız yürüyüş, bu tasfiyeye Anadolu irfanının izin vermeyeceğine dairdir” paylaşımı yaptı.

Konya Sivil Kadın Platformu, “Konya halkı, LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü’nde tek yürek oldu” paylaşımı yaptı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim görevlisi Salih Zeki Keş, “şeytanın, LGBT yandaşlarıyla saldırıda” olduğunu söylerken, “modern ifsat ve sapkınlık hareketi LGBT” paylaşımı yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, “Büyük Aile Yürüyüşü”ne destek verdiğini duyurdu.

“Aile Yürüyüşü”nde taşınan dövizleri Anadolu Ajansı aktardı:

“Aileme Dokunma”, “LGBT Zorbalığına Hayır”, “Gökkuşağımı Kirletme”, “Ailemiz Son Sığınağımız”, “Küreselci Dayatmaya Hayır”, “Fıtratımız Kimliğimizdir”

Valilik önünde son bulan yürüyüş, yerel basında, “Konya’da LGBT dayatmasına karşı ‘Büyük Aile Yürüyüşü’” başlığıyla verildi. Kontv, Konya Postası ve Konya’nın Nabzı sayfalarında da “aile yürüyüşü” yer aldı.

“Ailenin korunması için” birçok ilde yürüyüş düzenleneceğini duyuran bir diğer isim Abdurrahman Dilipak oldu.

Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, “cinsi sapkınlıklara” karşı Ankara’da yürüyüş yapacaklarını duyurdu.

Nefret söylemi nedir?

Kaos GL, sosyal medya ortamları ile internet yayıncılığında cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesi ile LGBTİ+ varoluşlara yönelik ayrımcı yaklaşım, homofobik ve transfobik söylem içeren haber ve gelişmeleri takibe alıyor.

Ayrımcı, ırkçı, homofobik, transfobik unsurlar taşıyan ifadelere nefret söylemi denilmektedir. Bir gruba ya da o gruba üyeliği nedeniyle bir kişiye yönelik düşmanlıktan kaynaklanan ve o gruba yönelik düşmanlığı gösteren veya cesaretlendiren ifade biçimleridir. Nefret söylemi, nefret suçuna teşvik ya da eşlik edebileceği için, bu iki kavram birbiriyle bağlantılıdır.

Nefret söylemi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiye kararında, “nefret biçimlerini yayan, teşvik eden, savunan ya da haklı gösteren her tür ifade biçimi” olarak tanımlanıyor.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ+) terimleri ile tanımlarını, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ideolojileri ve anlamlarını, insan hakları ve ayrımcılıkla ilgili terimler ve tanımlarını ve daha fazlasını, Kaos GL Derneğince yayınlanmış “LGBTİ Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları” kitapçığında bulabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.