Hafta SonuHaftasonuKültür-SanatManşet

Kültür de var, mantı da…

0

Valiliğin ve kaymakamlığın uygun görmediği ‘Kayseri Konferansı’ yerine düzenlenen Kayseri Mantı Festivali, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirildi.

Kayseri Mantı Festivali, 26 Ekim Cumartesi günü Hrant Dink Vakfı’nın Şişli‘deki merkezinde gerçekleştirildi. Vakıf, Kayseri Valiliği “uygun görmediği” için 18-19 Ekim tarihlerinde İstanbul’da vakfın binasında yapmayı planladığı “Kayseri ve Çevresi Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı”, Şişli Kaymakamlığı tarafından da yasaklanmış, iptal kararının ardından İstanbul’daki vakıf binasında “Kayseri Mantı Festivali”i düzenlenmesine karar verilmişti.

Muammer Ketencoğlu ile festival hatırası fotoğrafı çektirdik.

Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik düzenlenen festivalde 36 çeşit Kayseri mantısından Çerkes mantısına kadar mantı çeşitleri hakkında konuşuldu. Çeşit çeşit mantının konuklara sunulduğu festivalde Çocuklar İçin Mantı Atölyesi de düzenlendi.

Festivalde, Levon Bağış‘ın moderatörlüğünde Yıldız Horata, Leyla Kılıç, Takuhi Tovmasyan ve Salpi Ghazarian’ın katılımıyla Kayseri yemekleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Kayseri Mantı Festivali, Ayşenur Kolivar, Muammer Ketencoğlu, Murat İçlinalça, Rupen Melkisetoğlu, Ari Hergel ve Burhan Hasdemir‘den oluşan müzik kumpanyasının Kayseri ve Kapadokya‘dan halk şarkıları seslendirdiği dinletiyle sona erdi.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.