ManşetSivil ToplumTürkiye

Hrant Dink Vakfı’nın konferansı Kayseri’den sonra İstanbul’da da yasaklandı

0

Hrant Dink Vakfı’nın Kayseri Valiliği “uygun görmediği” için İstanbul’da yapmayı planladığı “Kayseri ve Çevresi Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı” Şişli Kaymakamlığı tarafından da yasaklandı.

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen, 18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak ‘Kayseri ve Çevresi Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi KonferansıŞişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasaklama kararına dair herhangi bir gerekçe sunulmadı.

Daha önce Kayseri’de yapılması planlanan etkinlik Kayseri Valiliği tarafından “uygun görülmediği” gerekçesiyle yasaklanmıştı. Vakıf engelleme kararının ardından konferansı, İstanbul’da Hrant Dink Vakfı Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda yapmaya karar vermişti.

İki günlük konferans programı 1850 – 1950 yılları arasında Kayseri ve çevresindeki yerleşim birimlerinde yaşanan toplumsal, ekonomik, kültürel, kentsel ve mimari değişimlerin akademik boyutunu içeriyordu.

Vakıf: Gerekçe belirtilmedi

Şişli Kaymakamlığı tarafından getirilen yasağın ardından vakfın yayınladığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“18 ve 19 Ekim’de Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda yapılacak ‘Kayseri ve Çevresi: Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı‘ yasaklandı!

Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, daha önce Kayseri’de yapılması planlanan konferans Kayseri Valiliği’nin müdahalesiyle yasaklanmıştı. Bunun üzerine, Vakfımızın Yönetim Kurulu konferansın İstanbul’da yapılmasına karar verdi.

Yarın yapılacak konferansın tüm hazırlıkları tamamlanmış, konuşmacıların tümü gerek Türkiye gerek dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelmişken, bugün 17 Ekim Perşembe günü saat 17.08’de Şişli Kaymakamlığı’ndan Vakfa bildirilen yasaklama tebliğinde gerekçe belirtilmemiştir.

Türkiye ve yurt dışından birçok akademisyenin değerli sunumlarıyla bilimsel veriler ışığında gerçekleştirilecek ‘Kayseri ve Çevresi: Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı’nın yasaklandığını üzülerek kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.