EnerjiManşet

Kömür yine can aldı: Kolombiya’daki patlamada 11 kişi hayatını kaybetti

0
kömür

Kolombiya‘nın Cundinamarca yönetim bölgesindeki üç kömür madeninde 14 Mart’ta meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre 11 madenci yaşamını yitirdi. Kayıp 10 madenci için ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başkent Bogota‘nın yaklaşık 75 kilometre kuzeyindeki Sutatausa kasabasındaki El Cajon bölgesinde yer alan El Hoyo, Lucero ve La Esperanza isimli kömür madenlerinde patlamalar yaşandı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mahsur kalan madencilerin kurtarılması için valilik ile gerekli tüm çabayı gösteriyoruz” dedi.

kömür

‣ Yeşil Gazete Amasra maden faciasının araştırma komisyonu taslak raporuna ulaştı
‣ Bartın’da grizu patlaması: ‘Kader planı’na tepki yağıyor
‣ Soma maden ocağında cinayet: Yüzlerce işçi mahsur kaldı

Cundinamarca Valisi Nicolas Garcia, gazetecilere yaptığı açıklamada, geceden bu yana 10 madencinin kurtarılması için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Garcia, kömür işçilerinin 700 ila 900 metre derinlikte mahsur kaldığını kaydederek 100’den fazla kurtarma çalışanının aramalarda yer aldığını aktardı.

Patlamalardan yedi kişi kendi imkanları ile kurtulurken, iki kişi de kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı.

Öte yandan haberi alan madenci yakınlarının çevredeki endişeli bekleyişi sürüyor.

‣ Rusya: Kömür madeninde patlama, 18 ölü
‣ Ukrayna’da maden patlaması: En az 30 ölü

Ülkede yasa dışı işletilen maden ocaklarında, güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve denetim eksikliği nedeniyle çok sayıda ölümlü kaza meydana geliyor.

Kolombiya’da 2010’da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada 73 kişinin ölmesi, “ülke tarihinin en trajik kazası” olarak kayıtlara geçmişti.

Ulusal madencilik dairesinden yapılan açıklamada ise, patlamanın meydana geldiği madenlerin faaliyet göstermesine izin verildiği belirtildi.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.