EnerjiTürkiye

Kara yetmedi, sıra denizde: İstanbul kıyılarına dev termik santral gemisi demir attı

0

Daha önce Irak’ta görev yapan 126 megavatlık gemi ürettiği elektriği artık Marmaray’a iletmeye başlayacak. 126 megavatlık bir kapasite, Türkiye’de faaliyette olan orta halli bir termik santralin kapasitesine eşit.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından kiralanan ve Marmaray’a elektrik sağlayacak olan dev jeneratör gemi Doğan Bey, demirlediği Yenikapı’da elektrik tellerini karaya bağladı. Karada hızla süren çalışmaların ardından, daha önce Irak’ta görev yapan 126 megavatlık gemi ürettiği elektriği artık Marmaray’a iletmeye başlayacak. Bu sayede dev termik geminin elektriğini şehir şebekesinden alan Marmaray’ın neden olduğu elektrik kesintilerinin önüne geçmesi planlanıyor

Gemi Karadeniz Holding’e ait

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, Doğan Bey Gemisi daha önce Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde Karadeniz Holding bünyesinde faaliyet gösteren gemilerden bir tanesi. Karadeniz Holding enerji altyapısı sorunlu Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde zehir saçan termik santral gemileriyle faaliyet gösteren bir kurum.

İstanbul’un hava kirliliğinde yeni bir sayfa açılıyor

Karadeniz Holding bu sefer sonsuz kaynaklara sahipmişçesine büyüyen İstanbul’un enerji ihtiyacını İBB’nin daveti üzerine karşılamaya çalışacak. İstanbul-İzmit-Çorlu merkezli büyüyen Türkiye’nin enerji ihtiyacı için bütün kıyı şeritlerini termikle kirletilip, iklim değişikliğine karşı Türkiye’nin sahip olduğu sorumluluklar bir bir reddedilirken, bu geminin gelişi İstanbul için yeni bir sayfanın açılışını ‘müjdeliyor’. Fütursuzca devam eden büyümenin atmosfere saldığı hava kirliliği artık Türkiye’de de kıra ihraç edilemeyecek bir duruma gelmiştir. Kuzey Ormanlarının yok edildiği, şehrin bir beton yığınına dönüştüğü bir ortamda bu termik santral gemisinin faaliyete geçmesi halinde İstanbul’da yaşanan hava kirliliğinin çok daha büyük seviyelere yükseleceğini söyleyebiliriz.

(Dünya, Kuzeyormanlari.org)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.