DünyaManşet

Japonya depremi: Kritik 72 saat eşiği aşıldı, ölü sayısı 94’e yükseldi

0
Japonya

Japonya‘nın batısında 1 Ocak 2024’te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından, ölü sayısının 94’e yükseldiği ve 200’den fazla kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.

Reuters‘a göre, bu felaketten dolayı yaklaşık 33 bin kişi evsiz kaldı. İshikawa eyaletinde ve Noto Yarımadası‘nda meydana gelen depremlerden sonra, enkaz altında kalanlar ve ulaşımın kesilmesi nedeniyle mahsur kalanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arama kurtarma ekipleri 30 köye ulaşmakta hala zorluklar yaşandığını ve bölgeye ulaştırılabilen yardım malzemelerinin yeterli olmadığını belirtti. Elektrik ve su kesintileri, iletişim zorlukları ve kötü hava koşulları nedeniyle bölgede zor şartların yaşandığı aktarıldı.

Fotoğraf: AP

EFE haber ajansına göre, depremden sonra geçen kritik 72 saatlik süre sonrasında kurtarma şansının azaldığı, ancak yine de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

‣  Japonya depremi: Dünyanın en büyük nükleer santralinden radyoaktif su sızdı
Japonya’da 7.6 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Bu felaket, Japonya’nın 2016’daki Kumamoto depreminden bu yana en yıkıcı depremi olarak kayıtlara geçti ve 2011’deki büyük depremden bu yana ilk kez en yüksek kategori tsunami uyarısı yapıldı. 

Japonya’daki dünyanın en büyük nükleer santrali yeniden faaliyete geçiyor

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.