İfade ÖzgürlüğüKültür-SanatManşet

İrem Derici’nin Elazığ’daki konseri de iptal!

0
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘un yasaklamanın yaygın olmadığını, yasak gelenler için de dava yolunun açık olduğunu söylemesine rağmen, festival ve sanatçı yasakları hız kesmeden devam ediyor. Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İl Başkanı Yasin Kavaklı‘nın hedef aldığı İrem Derici’nin Elazığ’da vereceği konser de iptal edildi.

HÜDA-PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, festivale katılan sanatçıların Elazığ halkının manevi değerlerine uygun olmadığını belirterek, “Kurum ve kuruluşlarımız şehrin bu azizliğine zarar verecek etkinliklere prim vermemeli, aziz şehri eşcinsellik denen sapıklıktan muhafaza etmelidir. Köfteciler sokağı esnafımız başta olmak üzere aziz şehrin insanları, bu lezzetlerimizin sapkın organizeler ile lekelenmesine müsaade etmemeli, tepkisini göstermelidir” demişti.

‘Şarkılarımı bağıra bağıra söyleyeceğim’

İptal kararına sosyal medya üzerinden tepki gösteren Derici “Sevenlerimle arama giremezsiniz. En kısa zamanda bir şekilde sizinle buluşup şarkılarımı bağıra çağıra söyleyeceğim. Bunu da buraya not edin!” dedi.

Baskılar sonrasında festivali organize eden Elazığ Tatlıcılar Odası başkanı Zülfü Tarhan da İrem Derici konserinin iptal edileceğini doğruladı. Sözcü’den Evren Demirdaş’a konuşan Tarhan, sanatçının 2021 yılında alışveriş merkezi açılışı için de Elazığ’a geldiğini ve hiçbir kimseden tepki oluşmadığını hatırlatarak şunları söyledi: 

“Bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz Salçalı Köfte Festivali’nde sanatçı İrem Derici’yle ilgili son zamanlarda bazı STK ve siyasi partilerin karşıt açıklamaları ve baskılarından dolayı bu konseri iptal etme kararı alacağız.

İrem Derici, 2021 Elazığ’a AVM açılışına katıldı, kimseden bir tepki yoktu ancak bu seneki festivalimizde İrem Derici’nin sahne alacağını duyurmamız sonrasında bir algı oluşturarak bu konserin iptal edilmesi için baskı oluşturmaya başladılar.

Memleketimizin başka sorunu kalmamış gibi bir tek problem İrem Derici’ymiş demek ki. Biz de mecburen bu konseri iptal etme yoluna gideceğiz.”

Zeytinli Rock Festivali de yasaklandı: ‘Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır’

Yaz aylarının başından beri Türkiye’de çok sayıa konser, festival ve etkinlik yasaklanıyor.

Sahnede giydiği kıyafetlerle bir süredir hedef gösterilen sanatçı Gülşen‘in 23 Temmuz’da Şile‘de vereceği konser de kaymakamlık tarafından iptal edilmişti.

Dersim‘de düzenlenecek olan Munzur Festivali  ardından Zonguldak‘taki Kozlu Müzik Festivali Valilik tarafından yasaklanmıştı.

Daha önce Melek Mosso gibi kadın sanatçılar hedefe oturtularak konserlerine izin verilmemiş; Kürt müzisyenler Aynur Doğan ve Mem Ararat‘ın konserleri iptal olmuşNiyazi Koyuncu ve Apolas Lermi’ye de izin verilmemişti. Son olarak geçen hafta İlkay Akkaya‘nın Urfa‘daÇöp kutusuna taşı vereceği konsere de yasak geldi. Urfa Valiliği, sanatçının 25 Eylül’de bir AVM’de vereceği konseri, “genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden uygun görülmediği” gerekçesiyle iptal etti.

Eskişehir’de Anadolu Fest, Ankara’da ODTÜ, İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi festivali gibi pek çok etkinlik de art arda yasaklanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.