Manşetİfade ÖzgürlüğüKadınKültür-Sanat

Seri konser yasakları devam ediyor: Melek Mosso’ya ‘ahlaksızlık’, Mem Ararat’a ‘güvenlik’ bahanesi

0

AKP‘li yönetimlerin sanatçılara koyduğu yasakların ardı arkası kesilmiyor.

Sanatçı Melek Mosso‘nun Isparta konseri, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Vakfı tarafından hedef alınmasının ardından belediye tarafından iptal edildi.

Kürt müzisyen Mem Ararat‘ın Bursa‘da 29 Mayıs’ta vereceği konserini iptal eden Valiliğin gerekçesi ise ‘kamu güvenliği’ oldu.

Sanatçı Ece Seçkin‘in Düzce‘deki konserinin iptaliyle başlayan yasak furyası, Eskişehir’de düzenlenecek Anadolu Fest‘in yasaklanmasıyla devam etmişti.

Dün ODTÜ ve YTÜ‘de düzenlenecek konserler son dakika kararıyla rektörlük tarafından iptal edilmiş; geçtiğimiz haftalarda Kürt sanatçı Aynur Doğan‘ın yanı sıra Niyazi Koyuncu ve Apolas Lermi‘nin de konserleri çeşitli gerekçelerle yasaklanmıştı.

İlgili haber: Kürtçe müzik konserini ‘gerekli izinler alınmadı’ diye iptal eden belediye, pankartı kendi asmış
İlgili haber: Niyazi Koyuncu ve Apolas Lermi’nin konserlerine de engel
İlgili haber: ODTÜ ve YTÜ konserleri iptal edildi

‘Ahlakımı sorgulamak birkaç kendini bilmeze kalmadı’

Belediye’den Mosso‘nun Isparta Uluslararası Gül Festivali‘nde 3 Haziran günü gerçekleşecek konserini “ahlaksızlığı özendirdiği” gerekçesiyle yasaklamasını talep eden söz konusu vakıflara sanatçı, şöyle cevap verdi:

“Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak.”

“Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var” açıklamasını paylaşan Melek Mosso, şöyle devam etti:

Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, VERMEYECEĞİZ…Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz.”

‘Kürtçe şarkılarımızı söylemeye devam edeceğiz’

Biletlerin tamamının tükendiği konseri, üç gün kala Bursa Valiliği tarafından iptal edilen Mem Ararat, “Ayrıştırıcı ve toplum vicdanını yaralayan bir karar” değerlendirmesini yaptı ve “Kürtçe‘nin bütün ağız ve lehçelerinden şarkılarımızı söylemeye devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın dedi.

Ararat’ın çalıştığı Ziz Müzik‘ten de şu açıklama yapıldı:

“Müzik, sevgiyi ve özgürce bir arada yaşama duygusunu artırır. Ancak son günlerde yaşanan konser iptallerinden dolayı derin bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Alınan kararlar toplum açısından kaygı vericidir.

Şarkılarımızı her dilde söylemeye, sevgimizi sanat ve müzikle büyütmeye ve sevgiyle kucaklaşmaya devam edeceğiz.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.