Dış Köşe

İnsan kimdir, karakter nedir? Bağış, Tayyar, Gülen, Demirel – Ümit Kıvanç

0

Egemen Bağış adlı kimse, Berkin Elvan‘ın cenazesi yüzbinlerce insan tarafından kaldırılırken şu tweet’i attı:

 Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de gereken cevabı milletimiz 30 Mart’ta verecek.

Yani bu şahıs, cenazeye katılan, adalet arayan vicdan sahibi insanlara “ölü sevici” dedi. Kendisine verilmek üzere bir ödül düşünüyorum. Ne ödülü, henüz bulamadım. Bu blogu izleyen herkes bilsin diye bu kaydı düşüyorum. (Sonra silmiş, “alâkası yok” diye açıklama yapmış, yani daha da beter durum, “karakter” açısından.)

Şamil Tayyar adlı kişi de şu tweet’iyle cibiliyetini ortaya koydu:

  Gazi olaylarının 19.yıldönümüne denk gelecek şekilde eğer Berkin’in fişi çekildiyse bu söz az bile.

“Fiş çekme” ha? Vaziyet budur. Malzeme budur. 15 yaşında çocuğun siyasî amaçla “fişini çekebilecek” birileriyle karşı karşıyayız. Herkesi kendileri gibi biliyorlar, mesele de budur.

Fethullah Gülen ile Süleyman Demirel de taziye mesajları yayımladılar. Çok üzülmüşler, ondanmış. Eminim, acayip samimidirler. Şahane insanlar!.. Gülen’e tek kelimelik bir şifreyle cevap vereceğim, anlar herhalde: “Hrant...” Bir şey ifade ediyor mu? Eder eder… Sussa daha iyi olmaz mıydı? Kaldı ki, Gezi isyanında gaz tüfeğiyle gözlere kafalara nişan alan polislerin kaçı onun elemanlarıydı acaba?

Demirel‘e gelince: Bir siyasetçi bize bütün o yaşattıklarını yaşatacak kadar kalpsiz olabilirmiş, sayesinde öğrendik, ama öyle bir hayatın üzerine bugün böyle bir açıklama yapacak kadar… ne?.. ne..? bulamıyorum; olabilir mi? Olabilirmiş demek. Berkin gibi onlarcası katledilirken “Kahramanmaraş’ı bırakın Fatsa’ya bakın,” diyen, herhangi bir cinayet karşısında yüzünde kıvrım oynamayan Milliyetçi Cephe lideri… Allah’tan o kara kaşlı çocuk duymuyor bunları; bir daha kahrolacaktı.

 

Ümit Kıvanç – www.riyatabirleri.blogspot.com.tr

More in Dış Köşe

You may also like

Comments

Comments are closed.