Uncategorized

İklim Forumu başvuruları başladı

0

Dinle G20, “İklim İçin” söylecek sözümüz var!

İklim İçin kampanyası, iklim krizinin başlıca sorumlusu G20 ülkelerinin liderlerine karşı söylecek sözü olan herkesi 12-13 Kasım‘da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde yapılacak İklim Forumu‘nda toplantı düzenlemeye davet ediyor.

G20 bu sene Türkiye’nin başkanlığında, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenleniyor. G20’den hemen önce ise İklim İçin, İklim Forumu’nda buluşuluyor.Forum kapsamında toplantı ve oturum önerileri için detaylı bilgi: http://iklimicin.org/forum-basvuru/

iklim-4 (1)

Forum çağrı metni aşağıda:

G20 ve onların küresel şirketleri yıllardır yaşadığımız sosyal ve ekonomik eşitsizlik ve adaletsizlik sorunlarının bir numaralı sebebi. Sebep oldukları tüm krizlere ek, geri dönülemez bir yenisini daha yaşamımızda: İklim Değişikliği Krizi. İklim değişikliğine sebep olan sera gazı salımlarının %80’inden sorumlu olan bu devletler gelişme adına kömür yatırımlarını sürdürürken bizlerin yaşam alanları tükeniyor.

 

Güçlü kalkınma politikaları adı altında sınırlı bir dünyada sınırsız ekonomik büyüme hedeflerken, işçilerin, kadınların, LGBTİ’lerin, göçmenlerin, gençlerin ve toplumun en kırılgan kesimlerinin hayatlarını yok saymaya devam edecekler. Eğer biz müdahale etmezsek eşitsizlik üzerine kurdukları sistem tüm canlıları, havayı, suyu, toprağı, insan emeğini sömürmeye devam edecek.

Kurtuluşu sadece bizler, hep birlikte yeni bir sistem inşa edersek sağlayabileceğiz.

Kadınlar, LGBTi’ler, gençler, çocuklar, meslek grupları, sendikalar, sivil toplum örgütleri, sanatçılar, basın emekçileri, akademisyenler, hep birlikte 12-13 Kasım 2015’de Boğaziçi Üniversitesi’inde yapacağımız İklim Forumu’nda G20’ye sözümüzü söyleyeceğiz. Biz canlıların ve bu gezegende bizden sonraki hayatın adil yaşam hakkını savunmak ve G20’den büyük olduğumuzu göstermek için 14 Kasım 2015’de sokaklarda olacağız.

Gelin siz de aramıza katılın; İklim Forumu’nda toplantı düzenleyip, birlikte tartışalım, ortak taleplerimizi yaratalım. G20’den büyük olduğumuzu, geleceği istediğimizi birlikte haykıralım.

You may also like

Comments

Comments are closed.