İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gülşen ‘ev hapsi tedbiriyle’ tahliye edildi

0

İstanbul, Ataşehir’de 30 Nisan’daki konserinde imam hatiplilere hakaret ettiği gerekçesiyle iktidar mensupları, iktidar medyası ve Diyanet İşleri Başkanı’nın hedefi olan ve sosyal medyada linç edilen şarkıcı Gülşen hakkında jet hızıyla çıkarılan tutuklama kararı sonrası, sanatçı bugün adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve hukukçu, tutuklamanın usulsüz olduğunu belirtmiş, Gülşen’in yanında olduklarını kaydetmişti.

Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme gerekçesiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 25 Ağustos’ta tutuklanan Gülşen’in avukatı Emek Emre’nin 26 Ağustos’ta yaptığı itiraz sonrası sanatçı bugün ev hapsiyle tahliye edildi.

Mahkeme ‘şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı’ ve ‘bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğunun bulunması’ gibi gerekçelerden dolayı sanatçının tahliyesine karar verdi. 

Ne olmuştu?

Aylardır konserlerinde giydiği kıyafetler ve LGBTİ+ haklarını savunması sebebiyle hedef gösterilen şarkıcı Gülşen‘e Nisan’da düzenlenen konserinde sahnede söylediği sözler nedeniyle jet hızıyla soruşturma açılmış ve ardından sanatçı tutuklanmıştı.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, karara itiraz edeceklerini açıklamış, “İtiraz süreci ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an müvekkilimin hassasiyeti mevcut. Birinci vazifemiz hukuki destek sağlama suretiyle onu özgürlüğüne kavuşturmak” demişti.

Ayrıca birçok sanatçı da Gülşen’in serbest bırakılması yönünde açıklamalarda ve paylaşımlarda bulunmuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.