İfade ÖzgürlüğüKadınLGBTİ+Manşet

Sabah: Sanatçı Gülşen’e ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten gözaltı kararı çıktı

0

Aylardır konserlerinde giydiği kıyafetler ve LGBTİQ+ haklarını savunması sebebiyle hedef gösterilen şarkıcı Gülşen‘e nisan ayındaki bir konserinde sahnede söylediği bir söz nedeniyle jet hızıyla soruşturma açıldı.

Bazı kişi ve grupların Gülşen’e hakaret ederek yaptığı paylaşımlarla sosyal medyada #GülşenTutuklansın hashtagi ilk sıralara yükseldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gülşen’in imam hatiplilere hakaret etmesinin kabul edilemez olduğunu”söyledi.

Paylaşılan görüntülerde Gülşen, sahnede şakalaştığı birine, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde” diyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gülşen hakkında TCK 216. maddesi”Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı.

Sabah gazetesinden Emir Somer‘in aktardığına göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü‘ne yazı gönderdi. Gülşen’in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınarak mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek.

Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) Gülşen’e karşı hukuki süreç başlattığını duyurdu:

“Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez.”

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.