Spor

Fabregas Barcelona’ya, Nasri Manchester City’e

0

İngiliz devi Arsenal’de teknik direktör Arsene Wenger iki yetenekli oyuncusu Cesc Fabregas ve Samir Nasri’nin satıldığı konusunda bir açıklama yapmazken, Cumartesi günü Newcatle United karşılaşmasına bu iki oyuncusundan yoksun çıkacaklarını kabul etti.

Fabregas‘ın , eski takımı Barcelona‘ya; , Nasri’nin ise Manchester City’e gitmesinin artık kesinleştiği gelen bilgiler arasında. Fabregas için 40, Samir Nasri içinse 25 milyon avroluk bir transfer bedeli ödenmesi bekleniyor.

Arsenal’in bu kan kaybını Valencia’dan Juan Manuel Mata Garcia ve Shakhtar Donetsk’ten Brezilyalı Jadson Rodrigues da Silva’yı transfer ederek durdurmaya çalışacağı ifade ediliyor.

Öte yandan Arsenal savunma oyuncusu Emmanuel Eboue‘nin Galatasaray‘a imza atması da an meselesi.

2003 yılından beri Londra’da bulunan ve takımın kaptanlığını yapan Francesc “Cesc” Fàbregas i Soler bu süreç içinde 212 kez Arsenal forması giydi, 35 kez fileleri havalandırdı. Kulübüyle olan sözleşmesi 2015 yılına kadar devam ediyordu. Katalan oyuncu 1997 yılında 10 yaşındayken Barça altyapısı olarak bilinen La Masia‘ya kendini teslim etmişti.

24 yaşındaki yetenekli Fransız Nasri ise 2008 yazında Marsilya’dan transfer edilirken, Arsenal ile 4 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Önümüzdeki yaz sözleşmesi sona erecek Nasri’nin Arsenal’e maliyeti 13 milyon avroydu. Yıldız oyuncu 85 maçta Arsenal adına ter döktü, 18 gol kaydetti

(El Cezire)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.