Uncategorized

Ethem Sarısülük Ankara sokaklarında

0

Ankara’da beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük için Konur Sokak’ta merdivenlere görüntüsü işlendi. Eylemin bir benzeri 12 Eylül darbesinden sonra yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren için yapılmıştı.

Başına isabet eden polis kurşunuyla ağır yaralanan ve günlerce Ankara Numune Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veren Ethem Sarısülük’ün dün beyin ölümü gerçekleşti. Ethem’in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken Sarısülük’ün anısı Konur Sokak’ta yaşatıldı. Sokağın Meşrutiyet Caddesi tarafında bulunan üst geçidin merdivenlerine Sarısülük’ün büyük boy bir posteri yapıştırıldı. Kimin tarafından yapıldığı bilinmeyen posterin benzeri daha önce de 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, 12 Eylül darbesinden sonra yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren için yapılmıştı.

Kızılay’ın en merkezi noktalarından biri olan Konur Sokak’tan geçen vatandaşlar bu sabah ilginç bir sürprizle karşılaştı. Sokakağın Meşrutiyet Caddesi tarafında bulunan üst geçidin basamaklarına büyük boyutlarda Ethem Sarsülük’ün fotoğrafı işlenmişti. Dün akşam saatlerinde ailesi tarafından beyin ölümünün gerçekleştiği Hastane önünde yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyrululan Sarısülük için yapılan eylemin bir benzeri 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, 12 Eylül darbesinden sonra yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren için yapılmıştı.

Polisin açtığı ateş sonucuyaşamını yitirdiği iddia edilen Sarısülük’ün kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucu tespit edilecek. Sarısülük’ün ölümüyle ilgili emniyetten henüz bir açıklama yapılmazken basına yansıyan görüntülerde polisi açtığı ateş sonucu Sarısülük’ün yere yığıldığı görülüyor. Otopsi işlemlerinin ardından önümüzdeki günlerde Sarısülük için kalabalık bir cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.