Hafta SonuKitapKöşe YazılarıManşetYazarlar

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bu Sindirella bildiğiniz gibi değil!

0

Bu Sindirella başka bir Sindirella! Çok çılgın, çok cesur ve de çok becerikli! Bu Sindirella kendisini kurtaracak prensini beklemek yerine kendi hayallerinin peşinden koşmayı tercih ediyor. Yazar Deborah Underwood,Yıldızlar Arası Sindirella’da,  klasik masallardan Külkedisi Sindirella’yı yeniden yorumluyor; bilindik hikâyeden alternatif bir masal yaratıyor. Kitapta Sindirella kız çocuklarına ve kadınlara biçilen ev işleri rollerinin aksine, erkeklerle özdeşleştirilen tamirat işlerine merak salıyor. Bu konuda da çok yetenekli! Uzay gemilerini bile tamir edebiliyor. En büyük hayali de birbirinden güzel roketleri tamir edebilmek…

Sindirella’nın hayali gerçek olacak mı? Hayaline giden yolda hayat ona başka bir sürpriz yapıp Prens’le tanışacak mı? Ve sonunda ne olacak? Şaşırtıcı bir sürpriz son ve Sindirella’nın hikâyesinin kalanı bu kitapta!

Sindirella’ya bir de bu gözle bakın

Sindirella hayallerine giden yolda kurtarıcı olarak ne Prens’i bekliyor ne de Peri’yi. Evet, Peri’nin ufak bir dokunuşu oluyor ama kendisini kurtaran da hayallerini gerçekleştiren de Sindirella’nın kendisi. Çocukken klasik masalları çok severdim, defalarca okudum. Ama büyüyünce biz kız çocuklarını eğlendirmenin yanında bize çok da zararları dokunduğunu düşünmeye başladım. Bir yandan da bize kendisine biçilen rolleri pasif biçimde kabul etmeyi, kaderini değiştirmek için hep başkalarından, bilhassa erkeklerden yardım beklemeyi öğretti bu masallar.

Ama Yıldızlararası Sindirella bildiğimiz masalı tersine çeviriyor, kahramanımız pasif biçimde beklemek yerine kaderini kendisi değiştiriyor ve çiziyor. Hayatında aktif bir rol üstleniyor. Çizer Meg Hunt da bu uzay masalına çizgi filmvari, animasyon türünü andıran, hatları belirgin, güçlü çizimleriyle eşlik ediyor. Okurun hayal dünyasına hitap eden bu resimler bizi bir uzay macerasının içine çekiyor.

Sevgili kız çocukları ve erkek çocukları, Sindirella’yı bir de bu gözle tekrar okuyun ve bu uzay serüveninde ona eşlik edin! İyi okumalar!

Künye

Yazan: Deborah Underwood
Resimleyen: Meg Hunt
Çeviren: Ayşe Düzkan
Yayınevi: Güldünya Yayınları

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.