ManşetTürkiye

Son 24 saatte üç gazeteciye soruşturma ve gözaltı

0

Türkiye’de son 24 saatte üç gazeteci hakkında soruşturma ve gözaltı kararı verildi.

A3 Haber Yayın Yönetmeni Süleyman Güncel, İzmir‘de gözaltına alındı, Çiğdem Toker hakkında, daha önce yaptığı bir seçim yorumu nedeniyle soruşturma başlatıldı, Enver Aysever gözaltına alınıp ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci meslektaşı Serdar Öztürk, Süleyman Gençel’in gözaltına alınma gerekçesinin eski AKP’li Milletvekili ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar‘ın açtığı davada aldığı 1 yıl 2 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması olduğunu söyledi. Öztürk, Güncel’in bugün hakim karşısına çıkartılmasının beklendiğini kaydetti.

İzmir merkezli suç örgütünün lideri Serkan Kurtuluş, Arjantin’de Unidad 28 Hapishanesi’nde gazetecilere verdiği röportajda Nükhet Hotar’ın Süleyman Gençel’i darp ettirdiğini ve sakat bırakmak amacıyla vurdurmak istediğini iddia etmişti.

Gençel, Kurtuluş’un ifadelerini itiraf olarak değerlendirmiş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Gazeteci Çiğdem Toker’e seçim yorumu nedeniyle soruşturma

Gazeteci Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuyla ilgili yaptığı bir yorum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Toker, soruşturmaya gerekçe olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs akşamı FOX TV’de yayınlanan seçim programında sarf ettiği sözlerin gösterildiğini belirtti.

Toker, Mayıs 2023’te FOX TV yayınında hukuk devletlerinde demokratik protestoların normal olduğunu belirtip şunları söylemişti: Biz bir demokrasiden bahsediyoruz ama aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi üzerinden, bir ön kabul yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de biz öyle kodluyoruz. Aslında hukuk devletinin normlarını, standartlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim taşımıyor. Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sadece sadıktan ibaret değildir. Seçmenin ve yurttaşların siyasetin diğer alanlarında da kendini ifade etmesini desteklememiz lazım. Bunun için çaba göstermemiz lazım. Demokratik protestoları, hak arama özgürlüğünü kriminalize etmememiz lazım. Bunu siyasi aktörlere söylüyorum.”

Toker, bu sözler nedeniyle iktidara yakın çevreler tarafından hedef gösterilmiş aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) FOX TV’ye üst sınırdan idari para cezası kesmişti.

Enver Aysever gözaltına alındı

Gazeteci Enver Aysever, sosyal medya hesabından Ankara Esenboğa Havaalanı’na gözaltına alındığını duyurdu. Aysever, kendisini şikayet edenin Ahmet Tuncay Özkan olduğunu söyledi.

Gözaltına alınan Aysever’in Çubuk Adliyesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Gazeteci Aysever, sosyal medya hesabından bir tweet daha paylaşarak,  serbest bırakıldığını duyurdu: “Mahkemeye çıktım ve serbest bırakıldım, yargılama yapılacak daha sonra” ifadelerine yer verdi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.