İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gazeteci Barış Pehlivan: Beşinci kez cezaevine giriyorum

0

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve cezaevinde altı ay kaldıktan sonra tahliye edildiği davayla ilgili yeniden cezaevine gireceğini duyurdu.

Pehlivan, “denetimli serbestlik”le çıkmasının şartlarından birinin, hakkında yeni bir dava açılmaması olduğunu, ancak açılan bir dava nedeniyle 8 ay ceza aldığını ve 15 Ağustos’ta teslim olacağını belirtti.

Karara avukatlarının itiraz ettiğini, ancak bu talebinin reddedildiğini açıklayan Barış Pehlivan, 31 Temmuz’da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduklarını, Bakırköy İnfaz Hâkimliği’nden çıkacak sonuca göre, cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini yazdı.

‘Cinayet, tecavüz suçlarını işleseydim bugün serbesttim’

Pehlivan’ın bugünkü yazısında, “Kimsiye öldürmediğini, tecavüz etmediğini, uyuşturucu satmadığını belirterek, “Eğer bu ağır suçları işleseydim utancımdan yaşayamazdım ama iktidar bana özgürlük bahşederdi” dedi.

Pehlivan, dava ve cezaevi sürecini, Barış Terkoğlu’yla birlikte yazdıkları SS kitabına yönelik tepkileri anlattığı yazısını şöyle bitirdi:

“Biliyorum, okurken yoruldunuz. Lakin yazmalıydım. Başta dedim ya, çıkan yeni yasayla hükmü kesinleşmiş çok ağır suçları işleyenler cezaevinden çıkabiliyorken, ben hüküm verilmeyen bir dava gerekçe gösterilerek cezaevine atılıyorum.

Yurtdışında cezaevi yüzü görmeden yaşayabilirdim. Kalemini kiralayabilir, sizden gerçekleri saklayabilirdim. Koltuğun kölesi olur, riskli konulara girmeden “muhalif yazar” kimliğinin keyfini sürebilirdim. Hiçbirini yapmadım.

Ne bir haram yedim ne cana kıydım. Bu topraklardaki herkesin yüreğine baharın gelmesi için yazdım. Şimdi ise hakkım olan yasadan faydalandırılmayıp 8 aylığına açık cezaevine gireceğim gibi görünüyor. Hukuki değerlendirmede lehime bir değişiklik olmazsa 15 Ağustos’ta cezaevine teslim olacağım. Gelecekse, hoş gelmiş 5. kez mahpusluk!”

You may also like

Comments

Comments are closed.