Hafta SonuKöşe YazılarıManşetYazarlar

[Cadı Kazanı] Görmezden gelinen ‘terör’: Kadın cinayetleri

0

Türk Dil Kurumu güncel sözlüğüne bakarsanız “terör” kelimesinin anlamı “yıldırı” olarak geçer. Terörist ise “yıldırıcı” demek. Batı kökenli bu kelime Fransızca’dan dilimize geçmiş, anlamı da yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma, korkutma…

Sadece sözlük anlamıyla bile kadın cinayetlerinin  bir ‘terör’, bu cinayeti işleyenlerin ise “terörist” olarak anılmamasının temelinde, kadın hayatının “değersizleştirilmesi” ve “hak etme” kavramı yatar. Bu hak etme kavramı bir de dini yobazlıkla şekillenince akan suların durduğu  gibi kendini Müslüman olarak tanımlayan kadın ve erkeklerin dudakları da durur.

İran’da saçlarını özgürce savurmak isteyen kadınlara kesilen ölüm fetvaları için susan Müslüman dudaklar gibi…

Ağustos 2022 erkek terörü sonucu: 38 kadın cinayeti

Ülkenin bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırıyı terör olarak nitelendirirken, kadın bedeninin bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırıyı, üstelik bir ülkenin varlığının teminatı olan insan nüfusunun %51 i kadınken, terör olarak görmemek aymazlığın nalıncı keseridir. Hele de bir ülkenin var olması, bir vatandan söz etmek, tamamen kadınlara bağlıysa, yani kadınlar bir gün doğurmayacağız derlerse ne bir  vatan ne de  bir ülke kalmayacağını bildiğimiz halde.

Ağustos 2022 de terör sonucu dokuz canımız şehit oldu, erkek terörü sonucu yitirdiğimiz kadın sayısı ise 38…Terörün her türlüsünde olduğu gibi her iki ölüm de korkunç ve sayılarla ifade edilemeyecek kadar acı ve  affedilemez. Her şehidimizde olduğu gibi her öldürülen kadın da arkasında acılı bir aile bırakıyor ve ne yazık ki  şehitlerimiz için söylenen en hamasi söz “kanı yerde kalmayacak” kadınlar için geçerli değil. Çoğu erkek terörist ödüllendirilir gibi  ceza indirimi alıyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve bakanlık sözcüsü  İsmail Çataklı 3 Eylülde yaptığı açıklamada “PKK ile mücadele edecek ve onu yenecek gücümüz var” demiş,.. Ne güzel, demek ki istenirse mücadele edilebiliyor. O zaman şu soruyu sormak gerekir: “T.C İçişleri Bakanlığı’nın erkek terörüyle mücadele edecek ve onu yenecek gücü yok mu?”

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.