TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Buca Kapalı Cezaevi’nde koronavirüs vaka sayısı 65’e çıktı

0
Fotoğraf: AA

Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki bir mahpusun yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı virüsün aynı cezaevinde kalan 64 kişide daha görüldüğünü duyurdu. 

Başsavcılık, cezaevinde ilk vakanın 19 Nisan tarihinde görüldüğünü ve ardından kapsamlı bir filyasyon çalışması yapıldığını hatırlattı. Yapılan araştırma sonucunda 64 tutuklu ve hükümlünün daha Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirtildi. 

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kalp hastası 70 yaşındaki bir hükümlünün, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine servise çıkarıldığı da belirtilen açıklamada, “Toplamda 65 tutuklu ve hükümlünün hastanelerdeki tedavileri devam etmektedir. Bütün hükümlülerin genel sağlık durumu iyidir” denildi.

Açık ceza infaz kurumlarında 17 tanı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada beş açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu, üç hükümlünün ise virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini söylemişti. Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında ise herhangi bir koronavirüs semptomu belirlenmediğini duyurmuştu. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.