ManşetKoronavirüs Salgını

Buca Cezaevi’nde bir tutuklunun koronavirüs testi pozitif çıktı

0
Fotoğraf: AA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu‘nda bulunan bir tutuklunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif sonuç verdiğini duyurdu.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre tutuklu bulunan H.A. 13 Nisan’da ishal ve kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edildi. Yapılan test sonucunda tutuklunun Covid-19 olduğu öğrenildi.

Hapishanedeki 62 kişi izole edildi

H.A’nın tedavi altına alındığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde koğuş arkadaşlarının da hastanede izole edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

H.A’nın da kaldığı, adli suçluların bulunduğu koğuşlardaki tutuklu ve hükümlüler tedbiren hastaneye sevk edilmiştir. Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü hastanelerde izole edilmişlerdir ve tetkikleri devam etmektedir, sağlık durumları iyidir. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda İzmir’deki ceza infaz kurumlarında koronavirüse karşı alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

Açık ceza infaz kurumlarında 17 tanı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada beş açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu, üç hükümlünün ise virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini söylemişti. Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında ise herhangi bir koronavirüs semptomu belirlenmediğini duyurmuştu. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.