ManşetKoronavirüs SalgınıTürkiye

Açık cezaevlerinde üç hükümlü koronavirüsten hayatını kaybetti

0

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül cezaevlerinde görülen koronavirüs salgınına yönelik yaptığı açıklamada beş açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu, üç hükümlünün ise virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Adalet hizmetlerinde korona virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında 5’incisi gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı sonrasında yapılan açıklamaya göre tedavisi süren 14 kişiden birinin durumu kritik ve yoğun bakımda.

Adliye ve cezaevi personellerinde de vaka var

Açıklamada ayrıca 14 hakim ve savcı, 32 adliye, 79 cezaevi ve 34 Adli Tıp Kurumu personelinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Koronavirüs vakasının gözlendiği cezaevi ve adliyelerin ismi ise açıklanmadı.

Daha önce HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahpusun koronavirüs tedavisi için hastaneye kaldırıldığını, cezaevinde bulunan dört kişide ve bir revir görevlisinde semptomların görüldüğünü söylemişti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekili hakkında “halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak” suçlaması ile soruşturma başlatmıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.