TürkiyeEğitimManşet

Boğaziçi’nde yapılacak ‘kayyım rektör’ protestosu Kadıköy’e taşındı

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya yönelik öğrencilerin çağrısını yaptığı eylem yeri İstanbul Valiliği tarafından gelen eylem yasağı sonrası Kadıköy olarak değiştirildi.

Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada “Bugün saat 12.00’da Güney Meydan‘da tüm Boğaziçi öğrencileri olarak buluşuyor; ardından tüm sanatçıları, akademisyenleri, milletvekillerini ve diğer üniversitelerden arkadaşlarımızı mücadelemizi büyütmek için saat 16.00’da Kadıköy Rıhtım‘a çağırıyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

Güney Kampüs’te ‘Melih istifa’ sloganları

Güney Meydan’da Rektörlük binası önünde saat 12.00’de buluşan öğrenciler “Melih istifa” sloganları attı. Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan paylaşımda “Duyuyor musun Boğaziçi Kayyumu? Burdayız biz” ifadeleri kullanıldı.

 

Melih Bulu öğrencilere el salladı

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde “Melih Bulu istifa”, “Melih Bulu bizim rektörümüz değil” diyen öğrencilere kayyım rektör Melih Bulu el salladı. Melih Bulu öğrenciler tarafından yuhlandı.

Neler yaşandı?

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi. Basın açıklaması okuyan grup, Kuzey Kampüs’e yürümüş ve burada bir forum gerçekleştirmişti.

Sonrasında sayısı bini bulan kitle Güney Kampüs’e ilerleyerek Rektörlük binasına yürümek istemiş, polis engeliyle karşılaşmıştı. Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

5 Ocak Salı günü ise protestoya katılan 17 öğrenci sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 6 Ocak Çarşamba günü sabahında ise 14 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektörü protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrenciler hakkında bilgi veren Avukat Çağan Yazıcı ise öğrencilerin evlerine kapı kırılarak girildiğini, uzun namlulu silahlarla yere yatırılarak ve darp edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

Öğrencilerin 6 Ocak günü için Boğaziçi Üniversitesi’ne yaptığı eylem çağrısı üzerine İstanbul Valiliği Beşiktaş ve Sarıyer’de eylem yasağı getirildiğini açıkladı. Okulun büyük bir bölümü ise polis barikatlarıyla çevrildi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.