Eğitimİfade ÖzgürlüğüManşet

Boğaziçi yönetimi, mahkeme kararını tanımadı: Can Candan’ın ilişiği kesildi

0

İSTANBUL – Boğaziçi Üniversitesi‘nin atanmış rektörü Naci İnci, mahkemenin görevine iade edilmesi ve tarafında tazminat ödenmesine hükmettiği akademisyen ve belgesel sinemacı Can Candan‘a görev süresinin uzatılmadığını tebliğ etti.

Candan dün Twitter hesabından paylaştıüğı tebliğ kararında rektörlük makamının ‘görev süresinin uzatılmamasına karar verdiğini’ ve haklarının yasal takipçisi olmaya devam edeceğini duyurdu.

Rektör yardımcısı Fazıl Önder Sönmez’in imzası ve atanmış rektör Naci İnci’nin oluruyla Candan’a tebliğ edilen kararda, “Ders verdiği alanda öğretim üyesi ataması yapılmış olduğundan hizmetine ihtiyaç bulunmadığı” söylendi ve hakkında yönetimin açtığı disiplin soruşturması gerekçe gösterildi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın atadığı ilk rektör Melih Bulu‘nun görevden alınmasıyla yerine geçen Mehmet Naci İncibelgesel sinemacı ve Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı’nda on dört yıldır ders veren öğretim görevlisi Can Candan hakkında soruşturma açtığını iddia ederek, temmuz ayında görevden almıştı.

Candan, rektörlüğe 13 Ağustos 2021’de yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmış, Mart ayında İstanbul 7’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.Daha önce de hakkında verilen karar tedbiren durdurulan ve görevine yeniden atanan Candan için mahkeme yine iade kararı verdi ve bu defa tazminat ödenmesine hükmetti.

Candan, ger gün Güney Meydanı’nda akademisyenler tarafından gerçekleştirilen nöbette davul zurnayla karşılanan Candan,“Biliyorsunuz ki benim görevim hiçbir zaman bitmedi. Ben hiçbir zaman Boğaziçi’nden, sizlerden uzak kalmadım. Hep buradaydım, hep sizinleydim. Şimdi de daha yakından sizinleyim” demişti.

Fakat Boğaziçi yönetimi mahkeme kararını tanımayarak Candan’ın görevine son verildiğini tebliğ etti.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.