ManşetEğitim

Can Candan Boğaziçi Üniversitesi’ne geri döndü: Mücadeleye devam

0

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Prof. Dr. Naci İnci tarafından görevden alınan öğretim üyesi Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi’ne geri döndü. Kampüste davul zurnayla karşılanan Candan öğrenciler ve akademisyen arkadaşları tarafından tebrik edildi.

Her gün Güney Meydanı’nda akademisyenler tarafından gerçekleştirilen nöbette konuşan Can Candan “Biliyorsunuz ki benim görevim hiçbir zaman bitmedi. Ben hiçbir zaman Boğaziçi’nden, sizlerden uzak kalmadım. Hep buradaydım, hep sizinleydim. Şimdi de daha yakından sizinleyim” dedi.

‘Mücadeleye devam edeceğiz’

Bütün bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan meslektaşlarına, öğrencilerine, mezunlara, öğrencilerin ailelerine, çalışanlara ve Türkiye’nin her yerinde ve dünyanın çeşitli yerlerinde mücadelelerine destek veren herkese teşekkür eden Candan, şöyle konuştu:

“Bu tabii ki çok sevinçli bir gün ama bir yandan da hüzünlü bir tarafı var. Haksız ve hukuksuz yere derslerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin de burada olması için mücadelemize devam edeceğiz. Buradaki mücadele, üniversitelerin mücadelesi. Sadece Boğaziçi’nin değil. Başta barış akademisyenleri olmak üzere tüm akademisyen arkadaşlarımızın üniversitelere döneceği günleri de bekliyoruz, bunun için de mücadele etmeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın atadığı ilk rektör Melih Bulu‘nun görevden alınmasıyla yerine geçen Prof. Dr.  Mehmet Naci İnci, aynı bölümde on dört yıldır ders veren öğretim görevlisi Can Candan hakkında soruşturma açtığını iddia ederek, temmuz ayında Candan’ı görevden almıştı.

13 Ağustos 2021’de yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açan Candan, İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin 20 Ocak 2022’de talebi reddetmesi sonrası karara itiraz etmişti.

7. İdare Dava Mahkemesi de  16 Şubat’ta yürütmenin durulmasına karar vermişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.