EğitimManşet

Boğaziçi’nde direnişin 911’inci günü: Vazgeçmiyoruz

0
Fotoğraf: Can Candan (ve asistanı)

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bugün de atanmış rektör ve üniversite yönetimine karşı 911’inci kez bir araya geldi.

Bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 30’uncu ayı, 131’inci haftasına girildi. Direnişlerini sürdüren akademisyenler 615’inci kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

Fotoğraf: Can Candan (ve asistanı)

Bugün, Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının 676’ıncı, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının ise 595’inci gününe gelindi.

Fotoğraf: Can Candan (ve asistanı)

Buna karşı açılan davada İdare Mahkemesi’nin bu işlemi hukuksuz bularak iptal etmesinin ise 245’inci gününe gelindi. Ravichandran’ın havaalanında ülkeye girişinin engellenmesinin üzerinden ise 38 gün geçti.

Öte yandan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün dönem başladıktan sonra görevden alınmasının ise 259’uncu gününe gelindi.

Fotoğraf: Can Candan (ve asistanı)

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de bir araya geldi. Kampüsten seslenen akademisyenler “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyerek 615’inci kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.