Ekolojik YaşamManşet

‘Seferihisar’ın Tohumları’na Cittaslow’dan çevre ödülü

0

Hollanda’nın Midden-Delfland kentinde düzenlenen 7. Cittaslow (Sakin Kent) Genel Kurulu’nda, Cittaslow hareketinin yeni başkanı Güneybatı İtalya’nın Pollice kentinde Belediye Başkanı olan Stefano Pisani oldu. Başkan yardımcıları olarak Arnoud Rodenburg ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer seçildi. Kurulda Seferihisar açısından sevindirici bir başka haber de ‘Seferihisar’ın Tohumları’ çalışmasının çevre kategorisinde en iyi proje seçilmesi oldu.

citta

Atalık tohumların sandıklardan çıkarak ekilmesi üzerine kurulan proje ve tohumların takas usülü çoğalmasını amaçlayn proje, Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar’da bir süredir devam ediyor.

Cittaslow hareketi 1999 yılında vizyonu doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Paolo Saturnini yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kentlerin kendilerini değerlendirmelerini ve farklı bir kalkınma modeli ortaya koymaları fikrini ulusal boyuta taşımıştır. İdealleri kısa zamanda Bra (Francesco Guida), Orvieto (Stefano Cimicchi) ve Positano (Domenico Marrone) belediye başkanları ve Slow Food başkanı Carlo Petrini tarafından benimsenmiştir. Günümüzde yayılan Cittaslow hareketinin amacı Slow Food felsefesini kentsel boyuta taşımaktır.

Cittaslow (Sakin Şehir) Nedir?

1999 yılında Greve in Chianti’nin eski belediye başkanı Paolo Saturnini’nin başlattığı Cittaslow Ağı’nın bugün 28 ülkede 182 üyesi var. yerel yönetimler arasındaki bir sakin şehir ağı kuran hareket, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliği.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.