Köşe Yazıları

Beşiktaş varlık gösteremedi

0

Beşiktaş’ın bu sene Eskişehirspor ile ilk, takımın çalıştırıcısı Bülent Uygun ile ise ikinci karşılaşması bu geceydi. Daha önce de Bucaspor ile karşılaşmıştı Beşiktaş ligin ilk haftasında. İzmir’de oynanan karşılaşmayı 1-0 kazanmayı bilmişti Siyah Beyazlılar.

Bu maç o maça göre biraz farklı başladı denilebilir. Bucaspor kendi sahasında oyunu kabul eden bir takımken, Batuhan’ın da ekstra motive olmasından hareketle Eskişehirspor baskıyla başladı karşılaşmaya.

Beşiktaş yine sakatlıklardan dolayı eksiklerle dolu bir kadroyla maça çıktı. Bunun yanında bu sakatlıkların belki de tek yararlı noktası Ali gibi gençlerin iyice 11’e yerleşebilmeleri… Sol bekten top çıkartan bir forvet oyuncusu izliyoruz sakatlıklar sayesinde.

Maçta Eskişehirspor’un baskısı ilk 25 dakika sürdü. 25. dakikadan 38. dakikaya kadar maçın Eskişehir yarı sahasında oynandığını söyleyebiliriz ama bu dakikada hakem Bünyamin Gezer’in Guti’ye ikinci sarı kartı göstermesi ile oyun yine tersine döndü. Guti’nin kendisine yapılan iki faulden sonra da sarı kart görmeyi başarmış olması enteresan bir nokta. Hem ona hem de Quaresma’ya yönelik sert oyuna hakemlerin yeteri kadar tepki göstermediği ortada ve açık ama yine de birilerinin ona hem Türkiye futbolunu hem de hakemler ile Beşiktaş’ın arasının nasıl olduğunu anlatmış olması gerek. Bu kart sonrasında herhalde uzunca bir süre hem Noel tartışmaları hem de geçen hafta Guti’nin yaptığı kaza konuşulacaktır. Yabancı düşmanlığıyla eleştirinin karışımının sunulduğu spor medyamız da bunu büyük bir zevkle yapacaktır kesinlikle. Son yedi dakikası Eskişehir’in baskısıyla geçen ilk yarı ise başladığı gibi bitti.

Guti’nin eksikliğiyle başlayan maçın da başladığı gibi bitmesinin iyi olabileceğini düşünmüş olmalı ki Bernd Schuster, ikinci yarıya forvet Ali’yi çıkartıp, savunmaya Erhan’ı alarak başladı. İlerde kontra atak için Holosko’yu bıraktı sadece. Fakat bu hamle işe yaramadı ve beklenen gol 15 dakika geçtikten sonra da gelmiş oldu. Beşiktaş’ın çok silik oynadığını söylemek gerek. Hem eksikken, hem de eşitken. Eskişehir’e göre şekillendi oyun. Bunun sonucu Eskişehir ikinci golü de dakika 77’de buldu.

Genel olarak sıkıcı geçen maçın sonucunda Schuster ile Bülent Uygun arasındaki ikili avaraj Uygun lehine +1 oldu. Son iki haftada önemli maçlar kazanan Beşiktaş da yakaladığı avantajı kaybetmiş oldu.

Yeşil Gazete ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.