Kadın

“Ben Eva’yım”, “Ben Maritsa’yım”

0

İstanbul Feminist Kolektif adına basın açıklamasını Diren Şen okudu

Kadınlar, Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik saldırıları kınadı. Siyahlar giyinen kadınlar, öldürülen Maritsa Küçük’ün evine çiçekler bıraktı.

İstanbul Feminist Kolektif’in çağrıcılığyla bir araya gelen kadınlar, Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik saldırıları kınadı.

Kocamustafapaşa’da buluşan kadınlar, siyah kıyafetler içinde “Ermeni kadınlar yalnız değildir” pankartı ile “Ben Eva’yım”, “Ben Maritsa’yım”, “Komşuma dokunma”, “Nefret suçları yasası çıkarılsın” dövizleri taşıdı.

Türkçe, Ermeci okunan basın açıklamasının Türkçesini okuyan Diren Şen, Ermeni kadınlara yönelik saldırıların münferit değil, sistematik olduğunu vurguladı. Şen, failerin yakalanmadan saldırıların “hırsızlık-adli vaka” olarak gösterilmesini de eleştirerek saldırıların takipçisi olacaklarını belirtti. Türkiye’de ayrımcı söylemler devam ettiği sürece bu tarz saldırıların devam edeceğine dikkat çeken Şen, bir an önce nefret suçları yasasının çıkartılması gerekiyor dedi.

Açıklamanın ardından öldürülen Maritsa Küçük’ün evinin önüne çiçekler bırakıldı. Mahalle sakinleri de camlardan alkışlarla eylemcilere destek verdi.

Samatya’da son dönemde neler oldu?

* 87 yaşındaki Turfanda Aşık, 28 Kasım’da evinde dövülerek darp edildi, iki hafta yoğun bakımda kalan Aşık bir gözünü kaybetti.
* 84 yaşındaki Maritsa Küçük, 28 Aralık’ta evinde darp edilip yedi yerinden bıçaklanarak öldürüldü.
* 6 Ocak’ta, (Apostolik Ermenilerin Noel’i kutladığı gün) ise yine yaşlı bir kadın, üç kişi tarafından kendisine para vereceklerini söyleyerek kaçırılmaya çalışıldı.
* 22 Ocak’ta 83 yaşındaki Sultan Aykar’a, evine girerken bir kişi arkasından gelerek saldırdı. Aykar bu saldırı sonucunda bir gözünü kaybetti.

(Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.