EkolojiManşetYerel

Artvin’de iptal edilen HES projesi için bir kez daha ‘ÇED olumlu’ kararı

0
Artvin Şavşat’taki Hanlı köyünde yapılmak istenen ancak mahkeme kararı ile iptal edilen Hanlı HES projesi için yeniden “ÇED olumlu” kararı verildi.

‘Halk, itirazlarını yükseltmeli’

Hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Av. Yıldırım, “Ancak adaletsizliğin en yüksek noktada gerçekleştiği bir süreçteyiz. Halkın yaşam hakkının savunması konusunda itirazını daha yükseltmesi ve meşru fiili mücadeleyi de yaşam hakkına sahip çıkma temelinde değerlendirilmeli. Hem hukuki mücadeleyle hem de yaşam hakları için insanların mücadelesinin sonuna kadar yükseltmesi olumlu bir sürece evriltebilir bizi” diye konuştu.

Artvin ve Rize’deki HES projelerine karşı karar duruşması yarın 
Artvin’de Şavşatlılar HES’e karşı zafer kazandı!
Artvin’de AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin HES ısrarı
Artvinli köylüler HES katliamını görüntüledi
Artvin’de jandarma koruyor, HES şirketi katliam yapıyor

Ne olmuştu?

1999-2003 yıllarında Artvin’de valilik yapan Selahattin Akyurt’un sahibi olduğu Akyurt Enerji Üretim A.Ş. tarafından Şavşat’ta yaptırılması istenen ve doğrudan 28 köyü etkileyecek olan Hanlı HES Projesi, Danıştay 6. Daire tarafından iptal edilmişti.

Buradaki HES’i Hanlı Enerji’ye satan firma, sonrasında Hanlı köyünde bilgilendirme toplantısı yaptırmak istemiş; ancak köylülerin toplantıyı ve firmayı protesto ederek katılmaması üzerine bölgede çalışma durdurulmuştu.

Danıştay bu kez kapsamı genişletilen Hanlı HES için ÇED olumlu kararı verdi

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.