EğitimManşetTürkiye

Ankara’da Boğaziçi ile dayanışma eyleminde polis müdahalesi: 15 kişi gözaltına alındı

0
Fotoğraf: ODTÜ Savunulmalıdır

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını kabul etmeyen öğrencilerin protestolarına destek vermek isteyen Ankara’daki öğrenciler polis müdahalesiyle karşılaştı.

Güvenpark’ta yapılmak istenen eyleme polis, henüz eylem başlayamadan müdahale etti. ODTÜ Savunmalıdır hesabı üzerinden yapılan paylaşımda 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

‘Polis şiddet uyguladı’

Üniversite öğrencileri “Bugün Kızılay’da polis eyleme katılacak neredeyse herkesi işkence ile gözaltına aldı. Her sokağın başında ‘üniversite ögrencisi’ olduğundan şüphelendikleri herkesi GBT ve sorguya çektiler. Eylemi başlamadan bitirdiler” ifadeleriyle dayanışma çağrısında bulundu. 

Yapılan paylaşımda gözaltı sırasında öğrencilerin yerlerde sürüklendiği ve polisin öğrencilere sert bir şekilde müdahale ettiği belirtildi.

Neler yaşandı?

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, 1 Ocak tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi.  Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

5 Ocak Salı günü ise protestoya katılan 17 öğrenci sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 6 Ocak tarihinde yapılan gözaltılarla birlikte gözaltı sayısı 40’a çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektörü protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrenciler hakkında bilgi veren Avukat Çağan Yazıcı ise öğrencilerin evlerine kapı kırılarak girildiğini, uzun namlulu silahlarla yere yatırılarak ve darp edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

Son olarak 7 Ocak tarihinde gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması için Çağlayan’da basın açıklaması okuyan öğrencilerden ikisi açıklama öncesinde biri ise açıklama sonrasında gözaltına alındı. Öğrencilerden 24’ü daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.