Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

Almanya’da iklim aktivistleri Monet tablosuna patates püresi fırlattı

0

İklim aktivisti grup Letzte Generation (Son Nesil) üyeleri, Almanya‘nın Postdam kentindeki Barberini Müzesi‘nde sergilenen Claude Monet‘nin Les Meules eserine patates püresi fırlattı.

Daha sonra ellerini duvara yapıştıran aktivistlerden biri şunları söyledi:

“İnsanlar ölüyor, insanlar donuyor, insanlar açlık çekiyor. Bir iklim felaketinin içindeyiz. Ancak sizin korktuğunuz tek şey bir tabloya domates çorbası ya da patates püresi fırlatılması. Ben neden korkuyorum biliyor musunuz? Bilimin bize 2050’ye kadar ailelerimizi besleyemeyecek duruma geleceğimizi söylüyor olmasından. Bunu dinlemeniz için bir tabloya patates püresi fırlatmamız mı gerekiyor? Yemek için savaşmaya başladığımızda bu tablo hiçbir şey ifade etmeyecek.”

Grup, eylemi, “Toplumun fosil yakıt hevesinin hepimizi öldürdüğünü hatırlamasını sağlamak için üzerine patates püresi veya domates çorbası atılmış bir tablo gerekiyorsa, o zaman size bir tablo üzerinde patates püresi vereceğiz!” mesajıyla paylaştı.

Camla korunan tabloya herhangi bir zarar gelmezken iki aktivist tutuklandı.

Birleşik Krallık merkezli aktivist grup Just Stop Oil’den iki aktivist de 14  Ekim’de Londra’daki Ulusal Galeri‘de  sergilenen Vincent van Gogh‘un Ayçiçekleri tablolarından birinin üzerine domates çorbası fırlatmıştı.

17 Ekim’de aynı grup, iklim eylemlerini durdurmak üzere geçirilmek istenen yeni bir yasa tasarısını protesto etmek için spor araba markası Aston Martin‘in Londra merkezindeki showroomunun girişine turuncu boya püskürtmüştü.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.