Mersin‘in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan işçiler, bir aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı.
İnşaat alanında bugün sabah saatlerinde başlayan protesto eyleminde, yüzlerce işçi, hak ettikleri maaşlarını alana kadar çalışmayı durdurma kararı aldı.
Sol Haber‘in aktardığına göre, işçiler, maaşlarının gecikmeden yatırılmasının yanı sıra çalışma koşullarının iyileştirilmesini de talep ediyor.
Ağır iş koşullarının yanı sıra güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden de şikayet eden işçiler, talepleri doğrultusunda yetkililerle görüşmeler yapacaklarını, ancak ödenmeyen maaşlarını alana kadar iş bırakma eylemini sürdüreceklerini söyledi.
Eylem alanına jandarmalar giderken, işçiler de maaşları yatmadan mesaiye başlamayacaklarını belirterek, “Yönetim istifa” sloganları attı.
‣ Akkuyu NGS’de çalışan işçi anlattı: Burası Akkuyu değil ‘ölüm kuyusu’
‣ Akkuyu’da maaşları ödenmeyen işçiler iş bıraktı
‣ Akkuyu inşaatında üç aydır maaş alamayan işçiler iş bıraktı
‣ Akkuyu Nükleer Santrali’nde maaşlar ödenmiyor: Binlerce işçi mağdur
‣ Akkuyu NGS inşaatında yaklaşık 1500 işçi zehirlendi
‣ Akkuyu’daki menenjit ölümleri: Kaç işçi hastalandı?
‣ Akkuyu’da neler oluyor?
‣ Akkuyu NGS, şimdiden sorun yaratıyor
Dün de Akkuyu NGS’de çalışan işçileri taşıyan otobüs, Silifke-Akdere Mahallesi‘nden geçen D-400 karayolunda refüje çarpmıştı.
Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs devrilmesi üzerine 23 işçi yaralandı. Yaralılar ilk müdahaleden sonra çevredeki hastanelere kaldırıldı ve kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
‣Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne işçi taşıyan iki otobüs çarpıştı
‣Akkuyu Nükleer Santrali işçilerini taşıyan otobüs kaza yaptı, 40 işçi yaralı
‣Akkuyu Nükleer Santrali’nde iş kazası: Bir işçi öldü
Mersin’in Gülnar ilçesinde inşasına devam edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) Ocak 2022’de de bir patlama gerçekleşmişti.
Projenin başından itibaren sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini belirten nukleer.org Koordinatörü Dr. Pınar Demircan, “Akkuyu’da bilgiler toplumla şeffaf bir şekilde paylaşılmıyor. Santraldeki iş yapma biçimlerinin kendisi güvenlik tehlikesinin kaynağı” demişti.
2019’un yaz aylarında da inşaat temelinde oluşan çatlakların üstüne 2020’de inşaat alanında su sızıntısı tespit edilmişti.
Santral inşaatı, güvenlik sorunlarının yanı sıra defalarca maaşlarını alamadıkları ve kötü çalışma, beslenme koşulları nedeniyle iş bırakan işçilerin eylemlerine sahne olurken, sık sık servis kazaları da yaşandı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…