ManşetEmekTürkiye

Akkuyu’da maaşları ödenmeyen işçiler iş bıraktı

0

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı hızla süren Akkuyu Nükleer Santrali’nde iki taşeron firmada çalışan 250 işçi iki aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine iş bıraktı. Eylemi gerekçe gösteren işverenin çok sayıda işçiye çıkış verdiği öne sürülüyor.

Akkuyu Projesi’nde yer alan Gentes Yapı ve Endüstri Tesisleri Ticaret Şirketi bünyesinde çalışan işçiler, beş gün önce iş bırakmışlardı.Bugün de santral sahasında eylem yapan işçiler, santralin ikinci ünitesindeki reaktörün türbin binaları ve yardımcı binaları inşasında çalışıyordu.

Eylem yapan işçilerin her birinin iki aylık maaş tutarlarının 14’er bin TL olduğu, taşeron şirketin de henüz bilinmeyen bir nedenle ödemeleri yapmadığı belirtiliyor.

Patronların Ensesindeyiz‘e açıklama yapan ve bir diğer taşeron firma Sayın İnşaat bünyesinde çalışan işçiler de üç aydır maaşlarının yatırılmadığını, bugün ellerine geçen paranın ise kişi başı 2 ila 3 bin lira eksik olduğunu söyledi.  Talepleri arasında, maaş bordrolarının kendilerine verilmesi, zam yapılması ve eksiklerin giderilmesi olduğunu anlatan işçiler, şirketin işçileri teker teker çağırarak, farklı oranlarda zam yapmak istediğini anlattı.

İşçiler, çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmasına karşı olduklarını belirterek, eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Akkuyu’daki işçi eylemi nedeniyle jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgede yağan yağmura rağmen işçiler eylemlerini sürdürüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.