Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

Akbelen’de 10’uncu günde jandarma müdahalesi: Bir ODTÜ öğrencisi gözaltında

0
Akbelen

Muğla‘daki Akbelen Ormanı‘nda 24-30 Temmuz arasında gerçekleştirilen izinsiz ağaç kesiminin ardından alanın kömür madenine dönüştürülerek daha büyük bir ekolojik yıkım meydana gelmesine engel olmak için direnen aktivistler saat 14.15’te jandarma müdahalesiyle karşılaştı.

Kolluk kuvvetlerinin toplumsal olaylara müdahale sırasında kişilerden en az bir metre mesafeden ve önce uyarıda bulunmak suretiyle biber gazı sıkmaları  gerekirken, jandarma hiçbir uyarıda bulunmadan ve yakın mesafeden ekoloji savunucuları ve basın mensupları üzerine biber gazı sıktı.

Aynı zamanda kalkanların ve copların kullanıldığı müdahalenin ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinden aktivist Tuğulka Köseoğlu gözaltına alındı.

Aktivistlerden kolluk kuvvetlerine ders

Aktivistler, insan sağlığının hiçe sayılarak herhangi bir uyarıda bulunmaksızın biber gazlı müdahalede bulunan kolluk kuvvetlerine duyarlı olmaları yönünde uyarıda bulundu.

 

Müdahale sonrası jandarma ile konuşan aktivistler astım, KOAH ya da diğer akciğer veya solunum rahatsızlığı bulunan insanlara yakın mesafeden biber gazı uygulamasının ölümle sonuçlanabileceğini hatırlattı.

Biber gazı uygulamasından önce yapılacak uygulamaların bu nedenle yaşamsal öneme sahip olduğunun altını çizen aktivistler, keyfi uygulamaların cezai sonuçları olabileceğini düşünerek hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Akbelen Ormanı’nın bulunduğu İkizköy‘ün hemen yanındaki dev kömür madeni sahası nedeniyle civarda yaşayan vatandaşlarda astım, KOAH, akciğer kanseri gibi akciğer ve solunum rahatsızlıkları yaygın olarak görülüyor.

‣ Akbelen’de 10’uncu gün: Abluka, hak ihlalleri, ölüm devam ediyor
‣ Demokratik kitle ve meslek örgütleri ekolojik yıkımın karşısında durmak için Akbelen’de
‣ ‘Muğla Valiliği kamuoyunu yanıltıyor: Akbelen’de ekoloji mücadelesi devam ediyor!’
‣ Akbelen’de gün kolluk kuvvetlerinin ‘ağaç budama’ ablukası ile başladı
‣ Akbelen’de günlerdir yıkılmaya direnen ağaç da Limak’ın kepçesinin kurbanı oldu
‣ 308 kurumdan ortak açıklama: Akbelen’deki ablukayı kaldırın, kesimi durdurun!

You may also like

Comments

Comments are closed.