Uncategorized

Adalet Yürüyüşü 14. gününde: Kılıçdaroğlu’nun güzergâhına gübre döküldü, mermi atıldı!

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” on dördüncü gününe girdi. 432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 243 kilometre yol katedildi.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kortejin zaman zaman “protesto” edildiğini hatırlatarak, “Bizim ellerimiz asla şiddete kalkmadı, kalkmayacak. Her provokasyondan sonra alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz, güzel bir örnek olma açısından çok çok önemli” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Adalet adalet dedik. Bu bağlamda yürüyüşe devam ediyoruz. İstanbul’a kadar güerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Biz her türlü provokasyona karşılıklı hazırlıyız. Bizi sevgiyle karşılayan Düzce halkına da sevgilerimi iletiyorum.”

Dün (27 Haziran 2017) konaklama alanına gübre dökülen yürüyüşte, bugün yol üzerinde mermi bulundu. CHP’li yetkiler, merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını ifade etti.

Gübre döken kişi gözaltına alındı, 3 bin lira ceza kesildi

Kılıçdaroğlu’nun ”Adalet Yürüyüşü”nde mola verdiği Düzce’deki kamp alanının önüne bir kamyondan gübre döken sürücü ve iki arkadaşı gözaltına alındı. Sürücüye 3 bin lira da ceza kesildi.

Korteje bugün, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, TKP Genel Başkanı Erkan Baş, Birleşik Haziran Hareketi heyeti, oyuncu Rutkay Aziz ve Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün eşi Tansu Özkök de katıldı.

(T24, Bianet, İleri Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.