Gündemİnsan HaklarıManşet

Can Atalay’ın dosyası bir kez daha Yargıtay’a gönderildi

0
Can Atalay

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında görülen ve tahliye kararı beklenen davada bugün (27 Aralık), dosyanın bir kez daha Yargıtay’a gönderilmesi kararı verildi.

Cezaevindeyken Hatay Milletvekili seçilen ve 21 Aralık’ta Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez tahliyesine karar verdiği Can Atalay’ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin saat 10.30’dan bu yana tahliye kararını uygulamasını bekliyordu.

Saatler boyunca kararın açıklanmamasına tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi üyeleri, İstanbul Adliyesi önünde eylem başlatmıştı.

‘Yargı darbesinin belgesidir’

AYM’nin ‘hak ihlali’ kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay’ın dosyasının yeniden Yargıtay’a gönderilmesi kararına ilişkin Avukat Özgür Urfa, “Bu, yargı darbesinin belgesidir” yorumunu yaptı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın da bulunduğu topluluk Çağlayan Adliyesi önünde, Can Atalay’ın tahliye edilmemiş olmasını protesto etmeye devam ediyor. Sanatçı Müjdat Gezen, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve beraberlerindeki CHP heyeti ile gazeteci İrfan Değirmenci’nin de adliye nöbetinde bulunduğu ifade edildi.

Can Atalay için adliye önünde oturma eylemi başlatıldı

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.