ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

Adalet Nöbeti Meclis’te: Ferit Şenyaşar Urfa milletvekili seçildi

0

2018’deki seçim sürecinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından babası ve kardeşi katledilen ve yargı süreci boyunca adliye önünde annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, kesin olmayan sonuçlara göre Urfa‘da Yeşil Sol Parti listesinden Meclis’e girdi.

2018’de genel seçimlerinden 10 gün önce AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında silahlı kavga çıkmış; yaralanan Şenyaşar ailesi fertlerinin kaldırıldığı hastanede de devam eden saldırılar sonucunda  Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız, esnaf  Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar  yaşamını yitirmişti.

Kardeşi ve babası katledilen Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte iki yılı aşkın süredir, Urfa Adliyesi önünde, saldırganların cezalandırılması için tuttuğu Adalet Nöbeti sırasında pek çok kez gözaltına alınmıştı.

Şenyaşar ailesi polis müdahalesinin ardından nöbetini sürdürüyor
Şenyaşar ailesi bir yıldır adalet bekliyor
Eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’a AKP’li Yıldız’a hakaretten dava
Polis, Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar’ı darp etti
Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesine bir kez daha darp ve gözaltı

Şanyaşar, Yeşil Sol Parti’den Urfa’dan dördüncü sırada milletvekili adayıydı.

AA’nın aktardığına göre kentte açılan sandık oranı yüzde 92. Kesin olmayan sonuçlara göre  yüzde 25,45 oy alan Yeşil Sol, dört milletvekili çıkarıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.