ManşetTürkiye

Şenyaşar ailesi bir yıldır adalet bekliyor

0

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti birinci yılını doldurdu.

Hak savunucuları, demokrasi örgütleri ve vatandaşlar, 365. kez nöbet tutan aileye destek verdi, “Katiller halka hesap verecek” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Kurulan Adalet Kürsüsü’nde açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay,”Şenyaşar ailesi için adalet sağlandığında Türkiye’de gerçek adaletin geldiği zaman olacak. Kaç yıl sürerse sürsün ailenin yanında olacağız” dedi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği adına basın açıklaması okuyan Serdar Tüm, katliamın gerçekleştiği Suruç Devlet Hastanesi‘nin kamera görüntülerinin çalındığını ve Emine Şenyaşar hakkında, adalet talep ederken 12 kez soruşturma açıldığını hatırlattı. Tüm, “Emine Şenyaşar’ın maruz kaldığı yargı şiddetine,  fiziksel ve psikolojik saldırılara rağmen inanç hiç kırılmadı” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Zuhal Işık, “Bir hukuk devletinde böylesi bir katliamda üç yılı aşkın süredir süren soruşturma iddianameye dönüşmemiş ve failler hakkında bir yargılama başlatılmamıştır”açıklamasını yaparken, ailenin avukatı Bülent Duran, “Emine annenin çığlığı bir adalet çığlığıdır, bu çığlığa kulak vermek herkesin görevi” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise yeni göreve başlayan Adalet Bakanı’nın bu davayı aydınlatması gerektiğini vurguladı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırıları sonucunda Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar‘ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi yaralanmış, Olaydan 15 ay sonra AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ancak daha sonra serbest kalmıştı.

Adalet talep eden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar defalarca gözaltına alındı ve haklarında ‘hakaret’ davaları açıldı.

Eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’a AKP’li Yıldız’a hakaretten dava

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.