İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Polis, Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar’ı darp etti

0
AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırılarında eşi ve iki oğlu ölen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar‘ın adalet talebiyle sürdürdükleri nöbetin 24’üncü günde yine adliye dışarısına çıkarıldılar.
 
Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek isteyen aileye müdahale eden Urfa polisi, Ferit Şenyaşar’ı darp ederek gözaltına alınmaya çalışıldı.
 
MA‘nın aktardığına göre, yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. 

‘Nerede adalet arayalım’

Ferit Şenyaşar, olay yerine çağırılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Oğlunun darp edilmesine tepki gösteren Anne Şenyaşar, “Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz” dedi. 

Olayı takip etmek isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin de görüntü ve fotoğraf alması engellendi. 

Aile adına açılan sosyal medya hesabında ise şu paylaşım yapıldı: “Abim ve annem adliye önünde adalet nöbetindeyken polisler müdahale edip gözaltına almak istediler. Abim darp edildi ve bayıldı. Şu an hastanede. Sizin adalet isteyene verdiğiniz cevap bu mu!” 

Olayla ilgili davanın karar duruşması yarın Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülecek. 

Ne olmuştu? 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar‘ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emine ve Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti’nde daha önce iki kez gözaltına alındı.

Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşanan olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Çocuklarına yönelik saldırı haberinden sonra gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin yargılama ise 2 buçuk yıldır henüz başlamış değil. 

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ne başlayan Emine ve Ferit Şenyaşar daha önce iki kez gözaltına alınmıştı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.