Hafta SonuKöşe YazılarıManşetYazarlar

Açık Radyo: Yeryüzü sorumluluğunun sesi

0

Açık Radyo‘nun benim hayatımda ve hatta Antalya‘daki birçok insanın hayatında özel bir yeri var.

2010’un ikinci yarısında Açık Radyo dinleyicisiyken 2017’de gıda toplulukları üzerine yapılan bir yayın beni çok etkilemişti. Arkadaşlarımızla konuşup Türkiye‘nin gıda üretiminin büyük bir bölümünü gerçekleştiren Antalya’da neden bir gıda topluluğu kurmuyoruz dedik.

Ve böylece Antalya Gıda Topluluğu‘nun temelleri atıldı.

Gıda topluluklarında ve kooperatiflerde topluluk destekli tarım anlayışı vardır. Tohum yeşerip ürün oluncaya kadar adil gıda üreten üreticiyi önceden desteklersiniz. Üreticinin aile bireyleriyle hemhal olup, tüm sorunlarıyla yakından ilgilenirsiniz.

Tüketici değil türetici olarak tanımladığımız üyeler, üreticilerle birlikte bireyliğini koruyarak topluluğun selametini düşünür hep.

İşte yeryüzünün sorumluluğunu alma anlamında Açık Radyo ve bizim topluluğumuz da kardeştir ve dayanışır.

Tohum yeşerdi, şimdi sıra destekte

Radyomuzdan aldığı feyzle kurulan Antalya Gıda Topluluğu (AGT) 2021’deki büyük Manavgat yangınından sonra Antalya Ekoloji Ağını da kurdu. Ekoloji Ağı, Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok ekolojik sorunda etkin oldu ve olmaya devam ediyor. Birçok üyemiz Açık Radyo’nun da destekçisi.

Toprağa atılan tohum büyüdü ve güzellik saçmaya devam ediyor.

Dikkatlerimizin çalındığı, manipülasyonun en yüksek düzeyde olduğu, yalan haber ve bilginin agresif bir şekilde dolaşımda olduğu teknokapitalizm çağında Açık Radyo gibi radyolar, nefes almanızı sağlar.

İstanbul Tabip Odası’ndan partnerimiz Açık Radyo’nun Dünya Mirası Adalar programına ödül
İlk kez 1995’te ‘Merhaba Kainat!’ diyen Açık Radyo yeni yaşına girdi

Biraz mola verir, durup düşünür, dinlediklerinizle hayal kurar ve imgeler üretirsiniz. Sistemin yalnızlaştırıcı ve atomize ediciliğine karşı dayanışmanın tadını yaşarsınız. Ütopyalarınızın, düşlerinizin gerçek olabileceğini dillendirme cesareti gösteren sesler duyarsınız.

21. Radyo Şenliği‘nin yaşandığı şu günlerde, dinleyicisi, destekçisi ve programcısı olduğum Açık Radyo’ya siz de destek vermek isterseniz, 0212/343 41 41 nolu telefonu arayarak ya da Açık Radyo’nun web sitesinden destekçi olun butonunu tıklayarak destek olabilirsiniz.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.