ManşetMedya-İnternet

İlk kez 1995’te ‘Merhaba Kainat!’ diyen Açık Radyo yeni yaşına girdi

0

İstanbul ve çevresine yayın yapan Açık Radyo, 13 Kasım 1995’te kuruldu ve o zamandan beri 1406 programcı 1261 farklı programla var olmaya devam ediyor.

Ayrıca Açık Radyo, 62 ortaklı bir Anonim Şirket, ama, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar gibi çalışıyor, üç aşağı-beş yukarı eşit pay sahibi 92 ortağı olan bir kolektif.

Hissedarların her birinde “ortaklık belgesi” olarak Abidin Dino‘nun -1’den 100’e kadar numaralanmış– “Tuğralar” serisi litografilerinden biri var. Arkasında şu ibare yer alıyor:

“’Özgür, bağımsız, demokratik’ haysiyetli, duyarlı ve sıradışı bir radyo kurma projesine, 1995’te verdiğiniz desteğin Türkiye’de yeni projelere örnek olması dileğiyle…”

Açık Radyo kendisini şöyle tanıtıyor:

“Faaliyetlerinde kâr amacı gütmeyen bir şirket olan Açık Radyo hiçbir çıkar ve sermaye grubuna bağlı değil. Tabiî devlete de. Çoğulcu demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel insan hak ve özgürlükleri dışında, hiçbir ‘ideoloji’ye de bağlı değil. Dolayısıyla, bağımsız. Hatta, büyük para ve güç odaklarının sahipliği altında boğulan bir medya ortamında, Türkiye’nin –ve belki de dünyanın– ender bağımsız yayın organlarından biri olduğu da söylenebilir. ”

Açık Radyo’nun şiarı ise şöyle:

“Kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine Açık Radyo”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.