Uncategorized

2 Ocak 2014

0

Irak’ta 75 Türk mahsur kaldı

BBC Türkçe’den Engin Esen’in haberine göre Irak’ın Ramadi kentinde Irak ordusu, Arap aşiretleri ve El Kaide militanları arasındaki çatışmaların ortasında 75 Türk vatandaşının mahsur kaldı. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği ve şirket ile temas halinde olan Türk çalışanlar, güvenli şekilde tahliye edilmek istiyor. Kantarcı bir Twitter mesajında ise ulaştıkları konsolosluk yetkililerinin kendileriyle dalga geçmesinden yakındı. Kantarcı daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı’dan, Dışişleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yardıma hazırlandığını öğrendiklerini belirterek, “Sözleri bayağı rahatlattı, yarını bekliyoruz, hepinize teşekkür ederiz.” dedi.

Yeni yılda otomobil, içki, sigara ve cep telefonuna ÖTV zammı

Dünya Gazetesi’nin haberine göre yeni ÖTV düzenlemesine  göre yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV oranı motor silindir hacmi bin 600 cm3’ü geçmeyenler araçlar için yüzde 40’tan yüzde 45’e, motor silindir hacmi bin 600 cm3’ü geçen fakat 2 bin cm3’ün altında olanlar için yüzde 80’den yüzde 90’a, motor silindir hacmi 2 bin cm3’ü geçenler için de yüzde 130’dan yüzde 145’e yükseltildi. Bu zamların tüketiciye yansıması 2014 model araçlarda yüzde 15’lere çıkabileceği tahmin ediliyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile alkollü içkilerde de asgari maktu vergi tutarı birada yüzde 15, diğer alkollü içkilerde yüzde 10 oranında artırıldı. Bakanlar Kurulu, sigarada uygulanan ÖTV’de de artışa gitti. Yeni vergi düzenlemeleriyle alkollü içecek fiyatlarında ortalama yüzde 8-15 civarında, sigara fiyatlarında ise ortalama yüzde 3 ila yüzde 17 arasında artış olabileceğini tahmin ediliyor.

Cep telefonlarından adet başına uygulanan 100 liralık vergi de 120 liraya yükseltildi.

Başbakan Erdoğan Rıdvan Dilmen ve Mahmut Uslu ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık çalışma ofisinde Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu ve Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen ile görüştü. Görüşme yaklaşık iki sat sürdü. Dilmen geçtiğimiz haftasonu Fenerbahçe-Kayserispor maçında 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili ve hükümet aleyhine atılan sloganlara getirdiği eleştirilerle tepki çekmişti.

Başbakan’ın “lahmacun istediği” için eleştirdiği polis görevinden sürüldü

17 Aralık’ta başlayan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nda eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın ofisinde yapılan aramada, bacak bacak üstüne atarak, elinde tespihle ofis çalışanlarına lahmacun siparişi verdirttiği öne sürülen Başkomiser Recep Can, görevinden alındı ve İstanbul’daki bir ilçede pasif göreve çekildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.