15. Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu seneki Onur Ödülü’nü Hale Soygazi alacak, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise Füsun Demirel ve Serra Yılmaz’ın olacak.

10-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Türkiye sinemasının en üretken kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç’ın anısına 2003 yılından beri düzenlenen Başarı Ödüllerinin bu yıl iki sahibi var: Füsun Demirel ve Serra Yılmaz. Onur Ödülü ise Hale Soygazi’ye verilecek.

Uçan Süpürge, 10 Mayıs gecesi Ankara’da Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak açılış töreninde sahiplerine sunulacak ödüllerin gerekçesinde Füsun Demirel için, “Dramlarda da komedilerde de en zor rollerin üstesinden geldi. Başarısı popülerliğinden değil çalışkanlığındandı. Tiyatro sahnesinden sinema perdesine uzanan oyunculuk yaşamında özgün rollerle yeteneğini taçlandırdı. Oyun çevirilerinden televizyon dizilerine dek birçok alana emek verdi. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, tiyatro ve sinemanın en üretken oyuncularından Füsun Demirel’i ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne değer buldu.” denildi.

Ödüle layık görülen bir diğer isim Serra Yılmaz içinse, “80′lerden bugüne beyazperdede unutulmaz karakterlere imza attı. Tiyatroyla başladığı kariyerini, sinemamızın en iyi örneklerinden pek çok filmde rol alarak sürdürdü. Oyunculuğun yanında çevirmenlik, televizyon programcılığı da yaptı, kültür ve sanat alanına birikimini taşıdı. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kendine has oyun gücüyle genç sanatçılara örnek olan Serra Yılmaz’ı ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne değer buldu.” ifadelerine yer verildi.

Onur ödülünü alacak Hale Soygazi için de, “Başkaldırıyı bir rozet gibi yakasında değil bir hücre gibi varoluşunda taşıyan kadınları ustalıkla canlandırdı. 1970′lerde başlayan sinema kariyerinde 50′ye yakın filmde rol aldı. Toplumsal olaylardan, ülke gerçeklerinden, dünya meselelerinden uzaklaşmadan da yıldız olunabileceğini kanıtladı. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl sinemada 40. yılını kutlayan Hale Soygazi’yi ‘Onur Ödülü’ne değer buldu.” denildi.

Öte yandan 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Kısa Film Yarışması’na başvurular ise 16 Mart’ta sona erecek.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Valilik, İstanbul’u şiddete karşı buluşmak isteyen kadınlara yine kapattı

İstanbul Valiliği, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü öncesinde kadınların eylemini yasakladı, Taksim'i ve buraya çıkan yolları kapattı.

Irak, kadınlar için ‘cinsel rüşt’ yaşını dokuz’a düşürmeye hazırlanıyor

Irak'ta muhafazakar Şii partilerin ağırlıkta olduğu iktidar koalisyonu, yasal evlilik yaşının düşürülmesinin yanı sıra kadınların boşanma, velayet ve miras haklarını da ortadan kaldırmayı hedefliyor.

‘Kadının soyadı’ düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı

Söz konusu düzenlemeyle kadının evlenmeden önceki soyadını ancak kocasının soyadıyla birlikte kullanabilmesi öngörülüyordu.

Hiranur Vakfı’nda çocuğun cinsel istismarı davasında cezalar artırıldı

Hiranur Vakfı'nda 'evlendirme' adı altında yıllarca cinsel istismara maruz bırakılan çocukla ilgili İstinaf Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklar hakkında cezalar artırıldı.  

Hindistan’da tecavüze idam cezası öngören yasa tasarısı kabul edildi

Batı Bengal Meclisi'nde kabul edilen yasaya göre cinsel istismar mağdurunun ölümüne yol açanlar idam edilecek, bu suçtan hüküm giyenler ise şartlı tahliyesiz ömür boyu cezaevinde kalacak.

EN ÇOK OKUNANLAR