Kültür-SanatManşet

262 tiyatro sanatçısından Boğaziçi protestolarına destek

0

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu‘nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolara tiyatro sanatçılarından destek geldi.

Metin Genco Erkal, Rutkay Aziz, Füsun Demirel, Ezel Akay, Levent Üzümcü, Tilbe Saran ve Caner Cindoruk gibi isimlerin de olduğu 262 tiyatro emekçisi tarafından imzalandı.

‘Bu kez onlar sahnede’

Açıklamada “Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız. Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz.” ifadeleri yer aldı. Bildirinin tamamı ise şu şekilde:

Biz aşağıda imzası olan tiyatrocular,

Üniversitenin bilim, düşünce ve sanat üreterek topluma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi, sahip olduğu değerler ve demokrasi kültürü sayesinde ülkemizin kültürel ve bilimsel birikimine son derece değerli katkılar sunmuş bir kurumdur. Bu atmosfer sayesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde birçok tiyatrocu, sinemacı, müzisyen ve edebiyatçı yetişmiştir.

Bu süreçte öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarının, başlattıkları eylemlerin en doğal hakları olduğunu düşünüyoruz.

‘Kabul edilemez’

Öğrencilerin ve akademisyenlerin eylemlerinin polisiye yöntemlerle bastırılmaya çalışılması, üniversitenin kapısına kelepçe vurulması, öğrencilerin gece yarısı operasyonlarıyla derdest edilip tutuklanması ve sorumsuzca terörist ilan edilmesi, değerli akademisyenlerimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılması, LGBTİ+’ların olmadık hakaretler ile aşağılanması kabul edilemez uygulamalardır.

Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız.Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.