LGBTİ+Manşet

12. ODTÜ Onur Yürüyüşü yapıldı: Fobik, patriyarkal, mülteci düşmanı ve siyonist devir yıkılsın!

0
Fotoğraf: UniKuir

Geçen sene (2023) polisin sert müdahalesine maruz kalınan ODTÜ Onur Yürüyüşü, bu yıl müdahalesiz bir şekilde trans bayraklarıyla “Nerdesin aşkım? Buradayım aşkım!” sloganlarıyla gerçekleştirildi.

Erken başlayan 12. ODTÜ Onur Yürüyüşü, Fizik binasına açılan trans bayrağı ile başladı basın açıklaması için sona erdi.

Unikuir’in aktardığına göre; bugün (31 Mayıs) saat 18.00’te başlaması planlanan yürüyüş öğle saatlerine alındı. Fizik çimlerinde toplanan grup, “Nerdesin aşkım? Buradayım aşkım!” sloganlarıyla başladı. Bir yandan Fizik Bölümü Binasına trans bayrağı asıldı ve yürüyüş başladı.

60’tan fazla öğrenci, Kimya Bölüm Binasına kadar yürüdü ve basın açıklaması okudu:

“Biz lubunyalar bugün, burada, ODTÜ’de LGBTİ+fobik ve faşist devre karşı direndiğimizi, yılmadığımızı göstermek için 12. ODTÜ Onur Yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Fobik, patriyarkal, mülteci düşmanı ve siyonist ‘#DevirYıkılsın!’ diyoruz!”

Kapıda bir TOMA ve kampüste sivil polisler beklese de yürüyüşe ve basın açıklamasına herhangi bir müdahale gerçekleşmedi.

Basın açıklamasında LGBTİ+’lar, transfobik şiddet sebebiyle yitirilen translar, emek sisteminin içinde sömürülen emekçi lubunyalar ve suçlulaştırılmaya çalışılan Gezi Direnişi anıldı.

Başta ODTÜ’lü Begüm olmak üzere 6 Şubat depremlerinde yitirilenlere ve Filistin’in işgaline de dikkat çekilen basın açıklamasının ardından yürüyüş sonlandırıldı.

Kampüsteki iklim önceki yıllardan öyle farklıydı ki öğrenciler, kampüse astığı bayrağı dahi kendileri topladı; özel güvenlik ve polisin müdahalesi gerçekleşmedi.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.