LGBTİ+ManşetVideo

ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde beş öğrenci gözaltına alındı: İşkence var

0

ODTÜ Rektörlüğü’nün bir maille yasakladığı ODTÜ Onur Yürüyüşü öncesi kampüse çevik kuvvet ve sivil polisler konuşlandırıldı. Fizik çimlerinde 16.00’da bir araya gelerek başlatacakları yürüyüş öncesi öğrenciler polis tarafından engellendi.

Şu ana kadar okulda en az beş gözaltı yapıldığı bildirildi. Gözaltına alınan öğrencilerin “İşkence var”diye bağırdığı görüldü. Öğrenciler okul içerisinden polislerin sert müdahalesine maruz kalarak gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

ODTÜ‘te bugün (9 Haziran) gerçekleştirilmesi planlanan Onur Yürüyüşü öncesi ODTÜ Rektörlüğü‘nden geçen sene de olduğu gibi yine üniversite bileşenlerine mail atılmıştı.

Gerçekleştirilecek yürüyüşün “genel ahlak ve genel sağlığın” korunması için yürüyüşün yapılmaması gerektiğine işaret edilmişti. Geçen sene 8. İdare Mahkemesi yürüyüşün yasaklanmasını hukuksuz bulmuştu. Ancak ODTÜ Rektörlüğü yine aynı kararı aldı.

Yürüyüşün gerçekleştirilmesi durumunda “gerekli her türlü güvenlik önlemleri alınacaktır” denilmişti. ODTÜ LGBTIQAA+ Dayanışması‘ndan yasaklamaya rağmen yürüyüşün gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.